ISTT is loading!
Conferinta sustinuta de Dr. Gabor Maté
 /  Conferinta sustinuta de Dr. Gabor Maté
Conferinta sustinuta de Dr. Gabor Maté
Lectori
 • Dr. Gabor Maté
  Medic si expert renumit, specializat in adictii, trauma, dezvoltarea copilului si relatia stres-boala

Suntem onorati sa gazduim prima conferinta sustinuta de Dr. Gabor Maté in Romania. Evenimentul – pe parcursul caruia este asigurata traducerea simultana din engleza in romana – va avea loc pe 2 si pe 3 octombrie la Bucuresti. Puteti opta pentru participarea in ambele zile sau doar intr-una dintre cele doua zile, la alegere. Iata care sunt subiectele ce vor fi abordate:

 

Program

Ziua 1: Fantomele flamande – secretele adictiilor

8:00-9:00 Inregistrarea participantilor

9:00-9:15 Deschiderea evenimentului

9:15-10:15 Prelegere

10:15-10:30 Sesiune de intrebari si raspunsuri

10:30-10:45 Pauza de cafea*

11:45-12:45 Prelegere

12:45-13:00 Sesiune de intrebari si raspunsuri

13:00-14:30 Pauza de pranz

14:30-15:30 Prelegere

15:30-16:00 Sesiune de intrebari si raspunsuri

 

Ziua 2: Cand corpul spune “NU”

8:00-9:00  Inregistrarea participantilor

9:00-9:15 Deschiderea evenimentului

9:15-10:15 Prelegere

10:15-10:30 Sesiune de intrebari si raspunsuri

10:30-10:45 Pauza de cafea*

11:45-12:45 Prelegere

12:45-13:00 Sesiune de intrebari si raspunsuri

13:00-14:30 Pauza de pranz

14:30-15:30 Prelegere

15:30-16:00 Sesiune de intrebari si raspunsuri

Inchiderea evenimentului

*Organizatorii asigura pauzele de cafea

 

Prezentarea prelegerilor

Ziua 1 – ”Fantomele flamande – secretele adictiilor”

Orice comportament in care persoana gaseste PLACERE sau ALINARE temporare, dar care are CONSECINTE NEGATIVE pe termen lung, fara ca persoana sa poata renunta la respectivul comportament este – in viziunea lui Gabor Maté – o adictie. Pe langa mai cunoscutele dependente de ALCOOL sau de DROGURI, in aceasta categorie intra si JOCURILE DE NOROC, SEXUL, RELATIILE, INTERNET-ul, CUMPARATURILE, MANCATUL, MUNCA.

Daca dependenta este doar un comportament, primele intrebari care apar firesc sunt: ”Ce se ascunde sub acest comportament? Ce il provoaca?”. Si raspunsul este: DUREREA PSIHICA. Altfel spus, adictia nu este in esenta problema, ci mai degraba este o incercare a persoanei de a rezolva problema. Tocmai de aceea, atunci cand abordeaza acest subiect, Dr. Gabor Maté spune: ”Intrebarea nu e <DE CE adictia?>, ci <DE CE durerea?>”

Ce implica DEPENDENTA?

 • comportament compulsiv, preocuparea pe care persoana o are cu acest comportament;
 • control redus in ceea ce priveste respectivul comportament;
 • persistenta sau recidiva, in ciuda dovezilor ca acest comportament face rau persoanei;
 • nemultumire, iritabilitate si pofta intensa resimtite atunci cand obiectul adictiei – fie el un drog, o substanta sau un scop – nu este la indemana, nu este disponibil imediat.

DEPENDENTA nu vine singura…

Ea poate fi insotita de ADHD, depresie, anxietate, sindrom de stres posttraumatic (PTSD), fobie sociala, tulburari de personalitate sau tulburare Bipolara.

In stilul sau autentic, Dr. Gabor Maté va trasa in prima zi a Conferintei de la Bucuresti coordonatele acestui comportament autodistructiv care este DEPENDENTA, punand reflectorul pe cauzele acesteia, cu empatie, compasiune si intelegere.

 

Ziua 2: ”Cand corpul spune <NU>

Nu poti separa mintea de corp si nu poti separa individul de mediul in care traieste – sunt credinte fundamentale ale doctorului Maté. In a doua zi a prelegerii, va invitam la o experienta cu totul speciala, al carei fundament este insasi viziunea asupra efectelor pe care aceasta ruptura interioara le are asupra oamenilor.

Viziunea Gabor Maté  – bazata pe experientele sale ca specialist, dar si pe numeroase studii de cercetare – are ca element central conexiunea dintre stres si boli. Dr. Maté  a conturat si un profil al persoanelor care sunt predispuse la stres. Iata care sunt cele patru caracteristici:

 • DIFCULTATEA de a spune ”NU”;
 • Persoana se focalizeaza pe respectarea automata si compulsiva a NEVOILOR CELORLATI, fara a lua in considerare PROPRIILE NEVOI;
 • Persoana SE IDENTIFICA riguros si compulsiv mai degraba CU ATRIBUTIILE pe care le are, CU ROLURILE sale si CU RESPONSABILITATILE, decat cu propria persoana;
 • Obisnuinta de suprimare sau de REPRIMARE A FURIEI SANATOASE.

De unde vin aceste pattern-uri? Potrivit doctorului Gabor Maté, de cele mai multe ori aceste tipare comportamentale au la baza TRAUME PSIHICE VECHI, TIMPURII, iar consecintele acestor pattern-uri sunt BOLILE. Cum ajung aceste mecanisme sa se transforme in boli? Este doar una dintre intrebarile la care veti primi raspuns pe parcursul celei de-a doua zile a Conferintei. Prelegerea va contine atat informatii de specialitate, cat si exemple concrete, menite sa contribuie la o mai buna intelegere a tematicii – toate exprimate intr-o maniera calda, deschisa, accesibila.

 

Prezentare Dr. Gabor Maté

Speaker celebru, autor al mai multor bestseller-uri, Dr. Maté este cautat si apreciat pentru expertiza sa pe o arie larga de subiecte, incluzand adictia, stresul si dezvoltarea copilului. In loc sa ofere solutii de scurta durata la aceste probleme complexe, Dr. Maté reuneste studiul stiintific, cazurile anterioare si propriile sale experiente pentru a prezenta o perspectiva ce sustine si incurajeaza oamenii sa promoveze propria vindecare si pe cea a celor din jurul lor.

Timp de 12 ani, Dr. Maté a lucrat la Vancouver’s Downtown Eastside, dar si la Vancouver’s Supervised Injection Site cu pacienti provocati de adictia de droguri, boli psihice si HIV. Cu peste 20 de ani de lucru cu familii, experienta ingrijirilor paliative si o buna cunoastere a ultimelor descoperiri, Dr. Maté este un speaker si un profesor cautat care de regula se adreseaza profesionistilor din domeniul sanatatii, profesorilor, dar si publicului larg din toata lumea.

Ca autor, Dr. Maté a scris numeroase bestseller-uri, incluzand premiatul „In the Realm of Hungry Ghosts: Close Encounters with Addiction”; „When the Body Says No: The Cost of Hidden Stress” (publicat in Statele Unite ca „When the Body Says No: Exploring the Stress-Disease Connection”) si „Scattered: A New Look at the Origins and Healing of Attention Deficit Disorder” (publicat in Statele Unite ca “Scattered: How Attention Deficit Disorder Originates and What you Can Do About It”); a fost co-autor al cartii „Hold on to Your Kids”, aparuta si in limba romana. Operele sale au fost publicate in toata lumea, in 20 de limbi.

De asemenea, Dr. Maté este co-fondatorul „Compassion for Addiction”, o organizatie non-profit centrata pe adictie, si consilier la „Drugs over Dinner”.

Dr. Maté a primit premiul Hubert Evans pentru literatura non-fiction, titlul de onoare de la Universitatea Nothern British Columbia, premiul Outstanding Alumnus de la Universitatea Simon Fraser si, in 2012, Premiul Martin Luther King din partea “Mothers Against Teen Violence”. Este totodata si profesor adjunct la Facultatea de Criminologie, Universitatea Simon Fraser.

In atentia dvs.: pretul Eary Bird pentru participarea la intregul eveniment este de 700 de lei si este valabil pana la 1 iulie. Dupa aceasta data, pana pe 31 august, taxa de inscriere va fi de 800 de lei, iar de la 1 septembrie – 850 de lei. In cazul in care alegeti sa participati intr-o singura zi, pretul este de 500 de lei si va ramane neschimbat, indiferent de perioada. Pentru aceasta optiune nu se aplica Eary Bird.

Important! Taxa de participare achitată la înscrierea pentru acest eveniment nu se returnează.
In locul dumneavoastra va putea participa o alta persoana desemnata cu conditia ca organizatorii sa fie anuntati. 
Aceasta modificare poate interveni cel tarziu cu o saptamana inaintea evenimentului, respectiv pana pe data de 24 septembrie 2018.

 

Parteneri oficiali ai evenimentului

     


ISTT
Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
ISTT
Vrei sa participi in sala sau online?
Acest eveniment se va desfasura in format hibrid: atat in sala, cat si online, prin intermediul platfomei ZOOM. Te rugam sa optezi pentru varianta potrivita tie.
ISTT
Participa la evenimentul: Conferinta sustinuta de Dr. Gabor Maté
Facturare:
Particip in zilele:
Metoda de Plata:
( * ) Camp obligatoriu

Total: 850 RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :
SuccessURL* :


 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne