ISTT is loading!
Training de dezvoltare personala si profesionala in Psihotraumatologie...
 /  Training de dezvoltare personala si profesionala in Psihotraumatologie...
Training de dezvoltare personala si profesionala in Psihotraumatologie Multigenerationala si Metoda Intentiei Iasi, 2018-2020
Lectori
  • Carmen Ragea
    Membru fondator, Vicepresedinte ISTT /psihoterapeut principal autonom / consilier psihologic specialist autonom
  • Diana Vasile
    PhD, president ISTT, clinical psychologist, senior psychotherapist, lecturer
  • Maria Macarenco
    psiholog clinician principal autonom/psiholog militar si clinician supervizor/terapeut EMDR acreditat EMDR Europe/facilitator Constelatia Intentiei

Psihotraumatologia transgenerationala este un domeniu dezvoltat de psihoterapeutul german Franz Ruppert. Interesul sau s-a centrat initial pe impactul transgenerational al traumelor, in special in aria tulburarilor mentale severe insa in ultimii ani atentia sa a fost concentrata pe modul in care psihotrauma ne afecteaza identitatea, denumindu-si astfel interventia Terapie bazata pe Teoria Psihotraumei Orientate spre Identitate. Franz Ruppert a dezvoltat o maniera proprie de lucru numita Metoda Intentiei, bazata pe teoria atasamentului si pe teoria psihotraumei.

Unicitatea stilului sau consta in modul de analiza si abordare a traumelor de relatie si a celor timpurii (de la conceptie, perioada intrauterina si nastere), care stau la baza disfunctionalitatilor noastre emotionale si fizice din prezent.

Rezultatele muncii sale se observa in clarificarile, ameliorarile si reglarile profunde care se produc in functionarea psihica personala a celor care lucreaza in aceasta maniera. De altfel, pentru aceste rezultate, Franz Ruppert a devenit atat de cunoscut si de apreciat ca psihoterapeut, iar programul sau plin de prelegeri si grupuri de lucru in foarte multe tari ale lumii este doar una dintre dovezi.

Metoda Intentiei s-a dezvoltat pe baza metodei constelatiei, asa cum a fost ea conceputa de Bert Hellinger, insa Franz Ruppert a transformat-o intr-o interventie terapeutica foarte eficienta si profunda, intr-un instrument de intelegere a mecanismelor psihice sanatoase si a mecanismelor de protectie fata de suferinta traita. Prin intermediul Metodei Intentiei avem acces la aspecte putin constiente ale psihicului nostru, putem vedea mai clar conflictele noastre interioare sau interpersonale, pentru a le putea intelege si integra. Foarte multe persoane au beneficiat deja de experienta vindecatoare si transformarea interioara aparute ca rezultat al acestei metode.

 

Traineri:

Diana Vasile, psiholog, psihoterapeut principal, doctor in psihologie

Diana Vasile este psihoterapeut cu o vasta experienta practica si recunoscuta pentru eficienta interventiilor sale. De asemenea, este actualmente cadru didactic la Universitatea din Bucuresti. De altfel, are o experienta didactica indelungata, predand cursuri de psihologia cuplului si familiei si psihoterapie din anul 2000. Interesul sau se centreaza pe reechilibrarea psihica si pe dezvoltarea personala a celor care au trait experiente stresante si traumatizante, indeosebi in aria relatiilor semnificative. In ultimii noua ani a obtinut o intelegere profunda si o imbinare originala a psihotraumatologiei, a teoriilor referitoare la relatii si familie, terapiile scurte si metoda intentiei. Colaboreaza strans cu prof. Franz Ruppert din 2010, iar anul trecut (2017) a fost unul dintre autorii volumului coordonat de Franz Ruppert si Harald Banzhaf, „Mein Korper, mein Trauma, mein Ich” (Corpul meu, trauma mea, eul meu). Aceasta carte va apare curand si in limba romana.  Diana Vasile este autoarea unor carti de specialitate foarte apreciate in mediul academic, dintre care cele mai importante sunt “Introducere in psihologia familiei si psihosexologie” si “Traumele familiale si resursele compensatorii”. Diana este recunoscuta pentru prelegerile si workshop-urile din cadrul conferintelor, congreselor publice si de specialitate pe care le sustine atat in Romania, cat si in alte tari, precum Germania, Singapore, Australia, Canada etc.

 

Carmen Ragea –  psihoterapeut specialist, Vicepresedinte al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei

Carmen Ragea este consilier psihologic si  psihoterapeut specialist  cu experienta in practica privata de peste 10 ani. Este specializata in psihotraumatologie, psihoterapie experientiala si psihoterapii scurte colaborative orientate pe resurse si solutii.

Experienta profesionala si personala de lucru cu metoda Constelatiilor familiale a debutat in anul 2006.

Incepand din anul 2010, participarea la workshop-urile sustinute de prof. Franz Ruppert, procesul individual de lucru cu Metoda Constelatia Intentiei si mai apoi cu Metoda Propozitiei Intentiei i-au deschis perspective noi in abordarea psihicului uman in terapia traumei. A continuat specializarea in terapia traumei prin trainingul de formare in Metoda Intentiei si prin participarea la Congresele Internationale organizate la Munchen de prof. Franz Ruppert, prin intermediul “Association for Promoting Healthy Human Autonomy “.

Este trainer in cadrul cursului de formare continua de dezvoltare personala si profesionala in psihotraumatologie prin metoda propozitiei intentiei.

 

Maria-Magdalena Macarenco, psiholog clinician principal, psihoterapeut EMDR

Maria-Magdalena Macarenco este psiholog clinician principal, supervizor si terapeut EMDR acreditat de EMDR Europe, cu o experienta de 16 ani. Lucreaza in mediul militar si are o practica privata in domeniul clinic in Bucuresti si Constanta. Este specializata in trauma si terapia traumei psihologice, are formare internationala, iar din 2013 sustine cursuri de formare continua in domeniul psihotraumatologiei si workshop-uri de Constelatii ale Intentiei.

Intalnirea cu prof. Franz Ruppert in 2012 a fost decisiva pentru schimbarea viziunii sale asupra psihicului uman si pentru alegerea acestei profunde modalitati de lucru cu trauma psihologica. A urmat trainingul de Psihotraumatologie Multigenerationala (2013-2015) si de Psihoterapie Orientata pe Identitate (2015-2016) cu prof. Franz Ruppert in cadrul Institutului pentru Terapia Traumei din Oslo, Norvegia. De asemenea a continuat trainingul de formare in Metoda Intentiei la Bucuresti, in cadrul Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (2015-2017). In 2016 a sustinut un workshop de Constelatii ale Intentiei pe tema bolilor la Congresul International de la Munchen si este formator in cadrul trainingului de Constelatii ale Intentiei sustinut la Bucuresti de ISTT.

 

Cine poate paticipa la training: Au prioritate cei care au participat la workshop-urile sustinute de Franz Ruppert si/sau workshop-urile de constelatii ale intentiei sustinute de Diana Vasile, Carmen Ragea sau Maria Macarenco. Este insa bine venita orice persoana hotarata sa caute in interiorul sau alinarea durerilor sufletesti pentru a-si stimula sanatatea fizica si psihica.

*Important! Grupul de training este unul inchis, astfel incat inscrierea reprezinta angajamentul ferm de participare si de lucru la toate intalnirile stabilite.

 

Obiectivul training-ului:

Obiectivul training-ului este al unei intelegeri mai clare si adecvate a functionarii personale, precum si a teoriilor prof. Ruppert, a conceptelor sale inovatoare despre psihic, dezvoltarea identitatii si a vointei personale.

Totodata, participantii pot deprinde o noua maniera de lucru cu ranile psihologice induse de traumatizare, prin Metoda Intentiei.

 

Program

3 module de 20 de ore pe an, 3 ani, perioada 2018 – 2020

Modulul 1 – 23-25.03.2018

Modulul 2 – 13-15.07.2018

Modul 3 – 21-23.09.2018

Datele celorlalte module se vor stabili impreuna cu participantii.

 

Cost:

Plata se efectueaza modular, prin platforma de pe site: cate 850 lei/modul, suma care se achita cu maximum o luna inaintea fiecarui modul.

Costul complet al celor trei ani de formare este de 7650 lei.

In acest cost intra:

  • participarea la training;
  • participarea la prelegerile publice sustinute de Diana Vasile, Carmen Ragea si Maria Magdalena Macarenco;
  • acces la suportul de curs al prelegerilor sustinute de traineri;
  • gustarea si cafeaua din pauze.

Inscrierile se fac in limita locurilor disponibile pana pe data de 20 martie 2018.

* Participantii la acest training vor beneficia de credite din partea Colegiului Psihologilor din Romania.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne scrieti la urmatoarea adresa de e-mail: workshop@istt.ro sau sa sunati la: 0729269281 (Ana Maria Dumitru) – de LUNI până VINERI, între 10.00 si 17.00. 

 


ISTT
Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
ISTT
Vrei sa participi in sala sau online?
Acest eveniment se va desfasura in format hibrid: atat in sala, cat si online, prin intermediul platfomei ZOOM. Te rugam sa optezi pentru varianta potrivita tie.
ISTT
Participa la evenimentul: Training de dezvoltare personala si profesionala in Psihotraumatologie Multigenerationala si Metoda Intentiei Iasi, 2018-2020
Date pentru facturarea pe Persoana Juridica:
Metoda de Plata:
( * ) Camp obligatoriu

Total: 850 RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :
SuccessURL* :


 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne