Femeie, cu F de la Firesc – 11 martie, Bucuresti
 /  Femeie, cu F de la Firesc – 11 martie, Bucuresti
Femeie, cu F de la Firesc – 11 martie, Bucuresti
Lectori
  • Diana Vasile
    Membru fondator, Presedinte ISTT, cadru didactic Universitatea Bucuresti/psih. clinician/psihoterapeut principal autonom

Important!

În lumina noilor informații oferite de către Ministerul Sănătății, vă comunicăm decizia echipei Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei de a reprograma evenimentele din lunile martie si aprilie cu scopul de a contribui la acțiunile de prevenție referitoare la COVID-19.

Toate biletele achiziționate rămân valabile pentru evenimentele pentru care au fost emise.

Vă vom ține la curent cu posibilitățile de reorganizare a evenimentelor pe canalele noastre de comunicare: site-ul nostru – www.istt.ro, newsletter-ul și pagina noastră de Facebook.

De asemenea, vom reveni cu informații menite să vă sprijine în această perioadă solicitantă.

Cu încredere în capacitatea noastră de a fi bine cu noi,

Echipa ISTT

 

Atatea idei, atatea presiuni despre cum este „in regula” sa fii ca femeie! Sa ai iubit, sot, copii, cariera, sa fii buna, calda, dar si luptatoare, sa ai rabdare, dar sa nu fii prea moale… Oricum o dai, oricat te straduiesti, pare ca undeva tot nu iti va iesi… si, bineinteles, vei incerca sa te calmezi apeland la o vorba din batrani: „Doar nu le poti avea pe toate in viata!”

De aceea, din seria de prelegeri Fii Bine cu Tine!, v-am pregatit o intalnire cu Diana Vasile, presedintele ISTT, in care sa traversam impreuna cateva dintre provocarile sau conflictele interioare ale femeilor adulte. Scopul este, evident, sa trecem cat mai firesc prin ele, cu cat mai putine pierderi, zbucium si dureri. Ne vor fi sprijin cunostintele din stiinta psihologiei, indeosebi cele din psihologia sanatatii si psihologia traumei, dar nu numai. Aceste cunostinte ne-au dezvaluit informatii valoroase despre cum sa ne dezvoltam, cum sa ne crestem rezilienta in fata provocarilor vietii, cum sa ne pastram entuziasmul in timp ce anii trec, cum sa ne construim relatii sanatoase in timp ce societatea ne insufla un spirit concurential.

Astfel, intalnirea te va ghida spre:

  • A-ti pastra sanatatea fizica si psihica, desi mitul sacrificiului feminin este inca activ;
  • A te descurca cu iubirea pentru un partener sau cu absenta acesteia, in contextul in care principiul ca o femeie „isi urmeaza barbatul” este inca puternic;
  • A face fata provocarilor puse „in” si „la cale” de copii cu sentimentul ca esti o fiinta valoroasa care contribuie bine la umanitate, in timp ce dovezile ca toate problemele noastre „se trag din copilarie, din relatia cu mama” par ca sunt tot mai multe;
  • A imbatrani activ si frumos, desi nu mai stii exact unde sa mai pui in ecuatia de timp si sport, hrana sanatoasa, vizite la medic etc., caci, evident, „pui copiii si binele familiei” pe primul loc si abia apoi te poti gandi la tine.

Ca de obicei, te va astepta o intalnire interactiva si provocatoare de noi idei, de noi practici. Tu le vei construi, cu claritate si buna intentie pentru tine, lasand in urma standardele vechi, principiile auzite si mecanismele psihologice automate, lasand stiinta sa iti dea sansa de a ajunge la firescul tau, de a-l dezvolta in cea mai buna maniera pentru tine si cei din jurul tau.

Important! Acest eveniment va fi inregistrat si transmis live. Participarea voastra la eveniment echivaleaza cu acceptul vostru de a fi prezenti in materialul inregistrat si distribuit online.

Lector: Diana Lucia Vasile, PhD, psiholog, psihoterapeut, formator

Diana Vasile este psihoterapeut de trauma, psiholog clinician si cadru didactic universitar cu experienta de peste 20 ani, recunoscut pentru claritatea explicatiilor oferite si a legaturii eficiente dintre teorie si practica. De asemenea, este formator si supervizor in psihoterapie experientiala si in psihoterapii scurte. Interesul sau se centreaza pe analiza procesului traumatic al persoanelor care trec prin experiente adverse de viata si pe stimularea resurselor acelei persoane, cu scopul recuperarii functionarii si sanatatii psihice cat mai rapide si mai stabile. In ultimii 15 ani a obtinut o intelegere profunda si o imbinare originala a teoriei traumatizarii psihice, a principiilor de functionare a relatiilor inter-umane (cu accent pe cea psihoterapeutica) si a celor trei mari orientari psihoterapeutice.

Este membru co-fondator al mai multor asociatii profesionale de psihoterapie din tara (ISTT, SPER; ARTS&CORS; ARTeS, ARPT, APOPS) si presedinte al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei.

Evenimentul va avea loc pe 11 martie, intre 18.00 si 20.00, la sediul ISTT, strada Giacomo Puccini nr 8A, in sala de la etaj 1. Participarea se poate face DOAR in urma inscrierii online si achitarii biletului. Pentru detalii suplimentare, ne puteti contacta prin e-mail la workshop@istt.ro sau la telefon 0737245807 – de LUNI pana VINERI, intre 10.00 si 17.00.

Multumim si va asteptam!

Fii Bine cu Tine!
Echipa Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei


Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
Selectie tip participare
Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
Participa la evenimentul: Femeie, cu F de la Firesc – 11 martie, Bucuresti
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT *
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare *
Vreau sa ma abonez la Newsletter-ul ISTT
Metoda de Plata:
( * ) Camp obligatoriu

Total: 150 RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.