Workshop ISTT: Relatia parintilor cu copiii adoptati – 27 martie
 /  Workshop ISTT: Relatia parintilor cu copiii adoptati – 27 martie
Workshop ISTT: Relatia parintilor cu copiii adoptati – 27 martie
Lectori

Important!

În lumina noilor informații oferite de către Ministerul Sănătății, vă comunicăm decizia echipei Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei de a reprograma evenimentele din lunile martie si aprilie cu scopul de a contribui la acțiunile de prevenție referitoare la COVID-19.

Toate biletele achiziționate rămân valabile pentru evenimentele pentru care au fost emise.

Vă vom ține la curent cu posibilitățile de reorganizare a evenimentelor pe canalele noastre de comunicare: site-ul nostru – www.istt.ro, newsletter-ul și pagina noastră de Facebook.

De asemenea, vom reveni cu informații menite să vă sprijine în această perioadă solicitantă.

Cu încredere în capacitatea noastră de a fi bine cu noi,

Echipa ISTT

 

Anul 2020 incepe in forta pentru noi si ne bucuram ca putem aborda, inca din primele luni ale anului, un eveniment deosebit, sensibil, cu o tema specifica, dar si dureroasa pentru multi dintre noi: adoptia si relatia parintilor cu copiii adoptati. Pe 27 martie, incepand cu ora 16.00, colega noastra Corina Bimbasa, va da intalnire la un nou workshop marca ISTT: Relatia parintilor cu copiii adoptati. Evenimentul va avea loc la sediul ISTT, Strada Giacomo Puccini nr 8A, in sala de la etajul 1.   

Descriere eveniment

Informatiile acoperite in acest workshop se adreseaza parintilor ai caror copii au venit in familiile lor la o perioada considerabila dupa nastere, timp in care nu au fost intr-un alt mediu familial. Implinirea nevoilor copiilor inca de la nastere este esentiala pentru dezvoltarea lor emotionala si doar in prezenta unei persoane dedicate lor se poate crea atasamentul sanatos, care va duce la un comportament adecvat.

De asemenea, evenimentul se adreseaza parintilor care, fiind permanent preocupati de copiii lor, isi consuma timpul si energia cu activitati dedicate copiilor si care, uneori, ajung sa spuna “nu mai pot!”

In cadrul evenimentului, vom aborda subiecte precum:

  • Ce este atasamentul? – acesta fiind un aspect deosebit de important in special in cazul copiilor adoptati;
  • Tipuri de atasament
  • Cum se creeaza si cum se mentine atasamentul
  • Interactiunile sociale in grupuri
  • Posibile solutii pentru crearea relatiei
  • Cine e pe primul loc: eu sau copilul?
  • Cum am grija de copil in timp ce am grija de mine?
  • Vinovatia si rusinea
  • Ce poti face tu?

La sfarsit, toti cei prezenti la eveniment vor putea recunoaste tipul de atasament pe care il au cu copilul lor, avand in acelasi timp clarificate situatiile si interactiunile care pot duce la un atasament sigur. De asemenea, vor putea selecta tipurile de interactiuni benefice pentru ei si pentru copilul lor, vor sti sa faca alegeri potrivite nevoilor lor, ale copilului lor, dar si legate de context si nu in ultimul rand, vor putea vedea bucuria si multumirea din ochii copilului fara sa alerge cautand solutii in afara.

Lector: Corina Bimbasa

Dupa 14 ani de performanta in mediul privat ca economist, Corina a pornit pe un nou drum, acela al psihologiei, fiind in prezent Psiholog Clinician si Consilier Vocational. Mai mult decat atat, Corina este parinte de copil adoptat de mai bine de 11 ani. Corina va va fi alaturi pentru a impartasi nu doar din experienta de specialist, dar si din cea personala, pentru a gasi impreuna cele mai bune solutii pentru copiii adoptati si pentru parintii lor.

Participarea se poate face DOAR in urma inscrierii online si a achitarii biletului.

Fii Bine cu Tine!

Echipa Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei


Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
Selectie tip participare
Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
Participa la evenimentul: Workshop ISTT: Relatia parintilor cu copiii adoptati – 27 martie
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT *
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare *
Vreau sa ma abonez la Newsletter-ul ISTT
Metoda de Plata:
( * ) Camp obligatoriu

Total: 150 RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.