Grupul 1, Modul 8 – Training de dezvoltare personala si profesionala...
 / Grupul 1, Modul 8 – Training de dezvoltare personala si profesionala...
Grupul 1, Modul 8 – Training de dezvoltare personala si profesionala in Psihotraumatologie Multigenerationala si Constelatia Intentiei
Lectori
 • Diana Vasile
  Membru fondator, Presedinte ISTT, cadru didactic Universitatea Bucuresti/psih. clinician/psihoterapeut principal autonom
 • Franz Ruppert
  Prof. Univ. Dr. la Universitatea de Stiinte Aplicate din Munchen, psiholog, psihoterapeut
Psihotraumatologie Multigenerationala

Psihotraumatologia transgenerationala este un domeniu dezvoltat de psihoterapeutul german Franz Ruppert. Interesul sau se centreaza pe impactul transgenerational al traumelor, in special in aria tulburarilor mentale severe. In ultimii 15 ani a obtinut o intelegere profunda a psihicului uman, pe care il intelege ca o expresie a experientelor membilor de familie timp de cel putin 4 generatii. De asemenea, a imbinat original intelegerea experientelor traumatice si a procesului traumatic folosind teoria atasamentului, teoria traumei, dezvoltând propria sa maniera de lucru, numita metoda constelatiei intentiei, pentru stimularea procesului de vindecare. Cele mai remarcabile rezultate ale muncii sale se vad in modul de analiza si abordare a traumelor de relatie si a celor timpurii (de la conceptie, perioada intrauterina si nastere), precum si in ameliorarea dificultatilor relationale si a tulburarilor psihice severe.

Metoda Constelatiei Intentiei

Metoda constelatiei intentiei nu este doar o simpla metoda, ci este parte integranta a strategiei de stimulare a vindecarii traumelor psihice generate de experientele traumatice din relatiile de atasament. Aceasta metoda s-a dezvoltat pe baza metodei constelatiei asa cum a fost ea conceputa de Bert Hellinger, dar Franz Ruppert a transformat-o intr-un instrument de intelegere a mecanismelor psihice sanatoase si a mecanismelor de protectie fata de suferinta traita, acestea din urma ducând des pe termen lung la disfunctii si tulburari psihice de toate tipurile.

Traineri:

Prof. Dr. Franz Ruppert, psiholog, psihoterapeut
Franz Ruppert este profesor universitar la Universitatea de Ştiinte Aplicate din Munchen din anul 1992 si psihoterapeut cu practica privata. Ţine prelegeri si workshop-uri in foarte multe tari ale lumii, devenind din ce in ce mai cunoscut si mai solicitat datorita noutatii intelegerii sale asupra psihicului si rezultatelor sale in stimularea sanatatii umane.
Franz Ruppert a revolutionat psihoterapia prin abordarea psihismului uman dintr-o alta perspectiva si generând o noua maniera de lucru cu metoda constelatiilor. Stilul sau unic si original este profund uman, respectuos si transformator pentru forta interioara a persoanei. A scris o serie de carti, dintre care cele mai reprezentative sunt: Splits in the Soul, Symbiosis and Autonomy, Trauma, Fear and Love, Early Traumas.
Mai multe informatii puteti afla pe www.franz-ruppert.de

Conf. univ. dr. Diana Vasile
, psiholog, psihoterapeut
Diana Vasile este conferentiar universitar la Universitatea Hyperion din Bucuresti si la Universitatea din Bucuresti. Preda cursuri de psihologia cuplului si familiei si psihoterapie din anul 2000. Este psihoterapeut cu o vasta experienta practica si recunoscuta pentru eficienta interventiilor sale. Interesul sau se centreaza pe reechilibrarea psihica si dezvoltarea personala a celor care au trait experiente stresante si traumatizante. In ultimii 7 ani a obtinut o intelegere profunda si o imbinare originala a psihotraumatologiei, a teoriilor referitoare la relatii si familie, terapiile scurte si metoda constelatiei intentiei. Diana Vasile este autoarea unor carti de specialitate foarte apreciate in mediul academic, dintre care cele mai importante sunt “Introducere in psihologia familiei si psihosexologie” si “Traumele familiale si resursele compensatorii”. Diana este recunoscuta pentru prelegerile si workshop-urile pe care le sustine atât in România, cât si in Germania, Singapore, Australia etc. Din 2010 colaboreaza cu prof. Franz Ruppert, si este trainer alaturi de acesta si de Marta Thorsheim (Norvegia) in trainingul formativ ce va incepe anul acesta in Singapore.

Marta Thorsheim
Marta Thorsheim este constelator certificat, trainer in metoda constelatiilor si psihoterapeut de mai bine de 20 de ani. Marta a studiat psihoterapia in Norvegia si in Statele Unite. In Norvegia ea a infiintat si conduce “Institultul pentru Constelatii si Psihotraumatologie Multigenerationala” (Institute for Constellation and Multigenerational Traumawork) care se concentreaza pe formarea formatorilor, sustinerea de cursuri regulate si workshop-uri in domeniul psihotraumatologiei.
Inainte de a deveni psihoterapeut Marta a avut o cariera de succes, detine un master in Management International si un MBA in Manangementul Schimbarii. In anul 1990 ea l-a intalnit pe Bert Hellinger, fondatorul Constelatiilor familiale si mai târziu l-a intalnit pe Frantz Ruppert. Intâlnirea cu Frantz Ruppert i-a schimbat viata personala, dar si cea profesionala. Acum institulul creat de Marta are la baza formarilor, cursurilor si workshopurilor pe care le organizeaza teoria lui Franz Ruppert.
Ea este fericita sa impartaseasca cu noi intelegerea ei despre trauma si atasamenul timpuriu, precum si modul in care aceasta ne pot afecta relatiile cu noi insine, cu ceilalti si cu lumea.
Cine poate paticipa la training: Au prioritate cei care au participat la workshop-urile sustinute de Franz Ruppert si/sau workshop-urile de constelatii ale intentiei sustinute de Diana Vasile, dar este bine venita orice persoana hotarâta sa caute in interiorul sau alinarea durerilor sufletesti pentru a-si stimula sanatatea.
Important: Grupul de training este un grup inchis, astfel incât inscrierea reprezinta angajamentul de participare si lucru la toate intâlnirile stabilite.

Obiectivul training-ului:

Obiectivul training-ului este unei intelegeri mai clare si adecvate a functionarii personale, precum si a teoriilor si ideilor inovatoare despre psihic si trauma ale profesorului Franz Ruppert. Totodata, participantii pot deprinde o noua maniera de lucru cu ranile psihologice induse de traume, prin metoda numita Constelatia Intentiei.
Training–ul va fi sustinut in limba engleza (cu traducere succesiva in limba româna, daca vor exista persoane cu mari dificultati de stapânire ale limbii engleze)

Program

Modul introductiv – 24-25 Aprilie 2015, intre orele 09.00 si 18.00.
Acest modul este obligatoriu pentru cei care nu au participat niciodata la un workshop de Constelatie a Intentiei si doresc sa participe la training.
Trainer Prof. Dr. Franz Ruppert
Locatia modulului introductiv: Connect Hub, Dacia 99, cladirea Girexim, etaj 3, (tasta 4 la lift)
Modulul 1 – 12, 13, 14 Iunie 2015, (12-13 Iunie intre orele 09.00 si 18.00, 14 Iunie intre orele: 09.00-16.00)
Trainer Conf. Dr. Diana Vasile
Modulul 2 – 2-3 Octombrie 2015, 2 octombrie – workshop, 3 Octombrie va fi parte din Coferinta Internationala de Psihotraumatologie
Trainer Prof. Dr. Franz Ruppert
Modulul 3 – 5, 6, si 7 Februarie 2016
Trainer Conf. Dr. Diana Vasile
Modulul 4 – 08, 09, 10 Aprilie 2016
Trainer Marta Thorsheim
Modulul 5 – 17-18 Iunie 2016
Trainer Prof. Dr. Franz Ruppert
Modulul 6 – 2-3 Decembrie 2016
Trainer Prof. Dr. Franz Ruppert
Modulul 7– 21-22 Aprilie 2017
Trainer Prof. Dr. Franz Ruppert
Modulul 8 – 17-18 Noiembrie 2017
Trainer Prof. Dr. Franz Ruppert

Cost:

Costul complet al formarii este de 8.550 de lei.

In functie de posibilitatile participantilor, exista trei variante de plata:
 1. Plata integrala – 7.900 de lei pâna la 01.04.2015 (se aplica o reducere de 7%)
 2. Plata modulara (plata se va face cu maxim o luna inaintea fiecarui modul)
  Modul 0 – 950 de lei pâna pe 30.03.2015
  Modul 1 – 950 de lei pâna pe 01.06.2015
  Modul 2 – 950 de lei pâna pe 01.09.2015
  Modul 3 – 950 de lei pâna pe 10.01.2016
  Modul 4 – 950 de lei pâna pe 10.03.2016
  Modul 5 – 950 de lei pâna pe 10.05.2016
  Modul 6 – 950 de lei pâna pe 01.11.2016
  Modul 7 – 950 de lei pâna pe 01.04.2017
  Modul 8 – 950 de lei pâna pe 20.10.2017
 3. Plata in rate lunare de:
  9 rate a 1000 de lei, intre 1 aprilie 2015 pâna la 1 februarie 2016 (ratele cuprind plata intregii formarii 2015-2017)
  sau
  19 rate a 475 de lei, intre 1 aprilie 2015 si pâna in 31 decembrie 2016 (ratele cuprind plata intregii formarii 2015-2017)
In acest cost intra:
 • participarea la training
 • participarea la prelegerile publice sustinute Franz Ruppert, Diana Vasile si Marta Torsheim
 • gustarea si cafeaua din pauze.
Plata se face:
 • prin banca, in contul Asociatiei „Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei”,
 • numar cont: RO17INGB0000999907162115, deschis la Banca ING, Office AVIATIEI
 • CIF: 32035864,
 • Pe documentul de plata se va trece de exemplu “Plata integrala training constelatii” sau „Plata modul 1 training constelatii” sau „Plata rata 1 training constelatii”, conform contractului agreat intre participant si Institut la inscriere.

Inscrierile se fac in limita locurilor disponibile pâna pe data de 30 Mai 2015.

Pentru inscriere, trimiteti un mail la workshop@istt.ro in care sa apara datele dumneavoastra pentru facturare:
 • Nume, Prenume;
 • CNP;
 • Cod personal RUP;
 • Adresa;
 • Seria si numarul din CI;
 • Numele firmei/companiei/CIP;
 • CUI sau CIF;
 • Adresa firmei/companiei/CIP;
 • Contul bancar.

Dupa efectuarea platii, dati un nou mail cu dovada scanata si veti avea locul asigurat si factura eliberata. Aceasta va fi trimisa pe email si/sau va putea fi ridicata in perioada intâlnirilor de la Diana Vasile.
Pentru informatii suplimentare legate de training si de modalitatile de plata va rog sa ne scrieti la urmatoarele adrese e-mail:
workshop@istt.ro


Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
Selectie tip participare
Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
Participa la evenimentul: Grupul 1, Modul 8 – Training de dezvoltare personala si profesionala in Psihotraumatologie Multigenerationala si Constelatia Intentiei
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare
Metoda de Plata:
( * ) Camp obligatoriu

Total: 950 RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.