Normal anormal, eveniment sustinut de Dr. Gabor Maté
 /  Normal anormal, eveniment sustinut de Dr. Gabor Maté
Normal anormal, eveniment sustinut de Dr. Gabor Maté
Lectori
 • Dr. Gabor Maté
  Medic si expert renumit, specializat in adictii, trauma, dezvoltarea copilului si relatia stres-boala

 

Program

Ziua 1 (16 oct 2022) – Cum sa reechilibram balanta in relatia adult-copil

8:00-9:00 Inregistrarea participantilor*

9:00-9:15 Deschiderea evenimentului

9:15-11:00 Prezentare & Intrebari si raspunsuri (I)

11:00-11:30 Pauza de cafea & sesiune de autografe

11:30-13:15 Prezentare & Intrebari si raspunsuri (II)

13:15-14:30 Pauza de pranz & sesiune de autografe

14:30-16:15 Prezentare & Intrebari si raspunsuri (III)

16:15-17:15 Interviu: Dr. Gabor Maté & Diana Vasile

17:15 Inchiderea zilei 1

 

Ziua 2 (17 oct 2022) – Mitul normalitatii

8:00-9:00 Inregistrarea participantilor*

9:00-11:00 Prezentare & Intrebari si raspunsuri (I)

11:00-11:30 Pauza de cafea & sesiune de autografe

11:30-13:15 Prezentare & Intrebari si raspunsuri (II)

13:15-14:30 Pauza de pranz & sesiune de autografe

14:30-16:15 Prezentare & Intrebari si raspunsuri (III)

16:15 Inchiderea evenimentului

 

*Incluzand participantii online, pe platforma Zoom.
Toate orele sunt GMT+2.

 

Inclus in pretul biletului

 • Accesul la eveniment;
 • Pauze de cafea (pentru participantii in sala);
 • Materiale scrise (vor fi trimise tuturor participantilor online);
 • Oportunitatea de a avea semnatura dr. Maté pe cartile achizitionate.
 • Accesul la inregistrarile evenimentului** (vor fi disponibile ulterior).

** Vezi sectiunea Inregistrari video/audio

 

Eveniment cu traducere simultana

Dr. Maté va sustine acest workshop in limba engleza. Evenimentul va beneficia de traducere simultana in limba romana, atat pentru participantii din sala, cat si pentru participantii pe platforma Zoom.

 

Prezentarea temelor abordate

Ziua 1 – Cum sa reechilibram balanta in relatia adult – copil

“Iubirea nu este suficienta”, spune dr. Maté cand vorbeste despre ce le putem oferi copiilor. Si atunci ce e de ajuns? Si de ce?

In prima zi a acestui eveniment, dr. Maté ne va ajuta sa intelegem cum se dezvolta creierul si care sunt implicatiile faptului ca diferiti factori de mediu, in special parintii, ne influenteaza. Cum ajungem sa ne auto-definim? Cum ajungem sa ne comportam, sa privim si sa experimentam lumea in care traim?

“La inceput lumea, mediul ne dezvolta mintea, iar mai apoi cu mintea dezvoltam lumea“. Dr. Maté ne va vorbi despre ce putem face, la nivel individual, dar si colectiv, pentru a asigura conditiile potrivite pentru dezvoltarea sanatoasa a copiilor nostri. Acele conditii care sa-i pregateasca pentru viata.

Ziua 2 – Mitul normalitatii

Cum definim “normalul”? De ce tarile vestice care au sisteme medicale avansate inregistreaza o crestere a cazurilor de boli cronice si a bolilor in general?

Dr. Maté a ajuns la concluzia ca maniera in care a fost inteles “normalul” pana acum este una eronata. Definirea conceptului de “normal” a neglijat – considera dr. Gabor Maté –  rolul pe care il are trauma, stresul, precum si presiunea zilnica pe care lumea moderna o exercita asupra corpurilor si mintilor noastre cu pretul sanatatii.

In cea de-a adoua zi a evenimentului organizat de ISTT, dr. Maté va analiza cauzele acestei situatii si va face conexiuni intre suferinta noastra si presiunea pe care suntem nevoiti sa o suportam zi cu zi.

El va aduce argumente care ii sustin viziunea conform careia boala este o reflectare naturala a vietii traite intr-o cultura “anormala”, in care ne indepartam din ce in ce mai mult de cine suntem noi cu adevarat.

Ce se poate face? Ce putem face noi? Sunt intrebarile la care Gabor Maté va raspunde pentru a ne ghida spre calea catre reconectare si catre vindecare.

 

Structura evenimentului

 • G. Maté va oferi un mix de prezentari imbinate cu sesiuni in care va raspunde intrebarilor participantilor;
 • G. Maté va raspunde intrebarilor in limita timpului disponibil;
 • Participantii de pe platforma Zoom pot scrie intrebarile pe chat si un facilitator le va transmite dr. Maté, cu limitarile descrise anterior;
 • Confidentialitatea este o parte integranta a cadrului in care se va desfasura acest eveniment. Este important sa nu impartasiti continutul acestui eveniment cu alte persoane;
 • Daca aveti intrebari, va rugam sa va adresati echipei ISTT. Suntem aici sa va ajutam!

 

Prezentare Dr. Gabor Maté

Gabor Maté este un medic pensionat care, dupa 20 ani de practica in medicina de familie si cea paleativa, a lucrat mai bine de un deceniu in Vancouver Downtown East Side cu pacienti care se confruntau cu provocari din zona de adictii si de sanatate mintala.

Autor bine-cunoscut a patru carti publicate in peste treizeci de limbi, Gabor Maté este un apreciat speaker, recunoscut international pentru expertiza sa in adictii, trauma, dezvoltarea copilului si relatia dintre stres si boala. Cartea sa despre adictii a primit premiul Hubert Evans pentru literatura non-fictionala. Pentru publicatiile si munca sa  exceptionala in domeniul medicinei i-a fost inmanata cea mai mare distinctie a tarii sale acordata civililor – Ordinul Canadei – si premiul Civic Merit din orasul in care locuieste, Vancouver.

Cartile sale includ titluri traduse si in limba romana: “Pe taramul fantomelor infometate: Prizonieri in lumea dependentei”, „Cand corpul spune nu. Costul stresului ascuns”, „Minti imprastiate. Originile si vindecarea tulburarii de deficit de atentie” si „Cum sa ne pastram copiii aproape. De ce parintii trebuie sa fie mai importanti decat prietenii”, semnata impreuna cu Gordon Neufeld. Ultima carte a lui Gabor, „Mitul normalitatii, trauma si vindecare intr-o cultura toxica” va fi publicata in toamna acestui an. Pentru a afla mai multe accesati: https://www.drgaborMaté.com.

 

 

Inregistrari video/audio

 • Participarea la eveniment include si accesul la inregistrarea evenimentului, astfel incat acesta va putea fi urmarit si la o data ulterioara. Exercitiile nu vor fi inregistrate;
 • Pentru a avea acces la inregistrari, este necesar sa pastrati codul biletului primit pe e-mail dupa confirmarea participarii;
 • Inregistrarile vor fi disponibile la o data ulterioara evenimentului;
 • Pentru a proteja intimitatea celor care lucreaza cu dr. Maté, participantii de pe platforma Zoom vor avea acces doar la inregistrarea audio in timpul acestor exercitii;
 • Prin participarea la acest eveniment, va exprimati acordul pentru inregistrarile audio si video si agreati sa nu inregistrati sau sa distribuiti continutul acestui eveniment.

 

Politica de rambursare

Pretul biletului nu este rambursabil. ISTT poate lua in considerare cazurile exceptionale sau urgente, printr-o analiza care va tine cont de caracteristicile fiecarui caz in parte.

 

Protocol COVID-19

 • In cazul in care, in contextul pandemiei de Covid-19, doriti sa va protejati din motive care tin de varsta sau boala, va rugam sa alegeti sa participati online la acest eveniment;
 • Daca aveti simptome de raceala, ati intrat in contact cu cineva care are astfel de simptome sau ati fost testatat pozitiv pentru COVID-19 cu 14 zile inaintea evenimentului, va rugam sa nu va prezentati la evenimentul derulat in sala (in cazul in care ati achizitionat bilet pentru aceasta varianta) si sa va optati pentru varianta online. ISTT va va sprijini in acest proces. Va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail: workshop@istt.ro;
 • Va rugam sa va informati constant referitor la orice restrictii sau recomandari de calatorie ale tarilor din care veniti sau a tarii de destinatie.

 

Intrebari

Pentru informatii aditionale, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail workshop@istt.ro.

 

Parteneri media

                 


BRE
Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
BRE
Vrei sa participi in sala sau online?
Acest eveniment se va desfasura in format hibrid: atat in sala, cat si online, prin intermediul platfomei ZOOM. Te rugam sa optezi pentru varianta potrivita tie.
BRE
Participa la evenimentul: Normal anormal, eveniment sustinut de Dr. Gabor Maté
Facturare:
Metoda de Plata:
Accesul este permis pana pe 28/08/2857
( * ) Camp obligatoriu

Total: 1650 RON (TVA inclus)

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :
SuccessURL* :


 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne