Workshop: “Consecintele expunerii la trauma de razboi”
 /  Workshop: “Consecintele expunerii la trauma de razboi”
Workshop: “Consecintele expunerii la trauma de razboi”
Lectori
  • Maria Macarenco
    psiholog clinician principal autonom/psiholog militar si clinician supervizor/terapeut EMDR acreditat EMDR Europe/facilitator Constelatia Intentiei

Razboiul a reprezentat intotdeauna un eveniment care a amenintat viata sau integritatea mentala si corporala a multor militari si civili. Militarii combatanti s-au intors de multe ori din lupta cu rani fizice sau psihologice.

Depresia, durerea cronica, tulburarea acuta de stres sau tulburarea de stres posttraumatic reprezinta consecinte directe ale expunerii la trauma desi in general, militarii nu recunosc faptul ca un eveniment traumatizant a lasat urme in sufletul lor, ei fiind antrenati sa reziste si sa mearga in zgomotul armelor de foc, sa paseasca deliberat pe taramul violentei, mortii si distrugerii. Insa ne(re)cunoasterea acestor consecinte afecteaza pe termen lung sanatatea mentala si fizica a militarilor, viata lor personala si profesionala.

Acest workshop este gratuit si se adreseaza militarilor participanti la razboi si sotiilor acestora, avand ca scop informarea despre consecintele expunerii la trauma si de asemenea constientizarea riscurilor care deriva din netratarea simptomelor posttraumatice.

Prezinta:

Maria-Magdalena Macarenco – psiholog militar principal supervizor, psiholog clinician formator si psihoterapeut EMDR, ofiter in rezerva, cu 12 ani de experienta in domeniul psihologiei militare, a primit in 2010 titlul onorific de veteran in urma participarii la doua misiuni in teatrul de operatii din Irak. Este specializata in tulburarea de stres posttraumatic si terapia traumei psihologice si are o practica privata din 2009.


Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
Selectie tip participare
Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
Participa la evenimentul: Workshop: “Consecintele expunerii la trauma de razboi”
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT *
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare *
Vreau sa ma abonez la Newsletter-ul ISTT
( * ) Camp obligatoriu

Total: RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.