Workshop: “Asistarea psihologica a militarilor participanti la misiuni...
 /  Workshop: “Asistarea psihologica a militarilor participanti la misiuni...
Workshop: “Asistarea psihologica a militarilor participanti la misiuni in teatrele de razboi”
Lectori
 • Diana Vasile
  Membru fondator, Presedinte ISTT, cadru didactic Universitatea Bucuresti/psih. clinician/psihoterapeut principal autonom
 • Maria Macarenco
  psiholog clinician principal autonom/psiholog militar si clinician supervizor/terapeut EMDR acreditat EMDR Europe/facilitator Constelatia Intentiei

INSTITUTUL PENTRU STUDIUL ŞI TRATAMENTUL TRAUMEI
prin DEPARTAMENTUL PENTRU ASISTAREA PSIHOLOGICA A MILITARILOR SI FAMILIILOR ACESTORA organizeaza in Bucuresti, pe data de 6 octombrie 2014, workshop-ul de formare profesionala continua “ASISTAREA PSIHOLOGICA A MILITARILOR PARTICIPANTI LA MISIUNI IN TEATRELE DE RAZBOI”.

Trainingul este alcatuit dintr-un modul desfasurat pe parcursul unei zile sub forma de prezentare teoretica si aplicatii practice.

Durata: 8 ore

Obiective:
 1. Prezentarea informatiilor esentiale intelegerii caracteristicilor si nevoilor speciale ale militarilor participanti in teatrele de razboi, cunostinte si abilitati necesare atat psihologului clinician cat si psihologului care activeaza in structurile de aparare, ordine publica si siguranta nationala si privata;
 2. Familiarizarea participantilor cu metodele de psihoterapie potrivite militarilor;
 3. Formarea deprinderilor in activitatea de asistare psihologica a militarilor participanti in teatrele de razboi si a familiilor acestora; psihodiagnoza corecta a tulburarii de stres posttraumatic; exercitii practice de conceptualizare a unor cazuri reale si de planificare a tratamentului.
Cine poate beneficia?

Psihologi cu drept de libera practica interesati atât de psihologia aplicata in securitatea nationala si/sau cea privata, cât si de psihologia clinica si psihoterapie.

Formatori:
Prof. Jamie HughesProf. Jamie Hughes

Presedintele Asociatiei Britanice de Psihologie, directorul Institutului pentru Veterani si Familiile acestora si profesor asociat de psihoterapie militara la Universitatea Ruskin din Marea Britanie. Prof. Hughes este psiholog clinician, psihoterapeut, neuropsiholog, consultant EMDR si specialist in psihotrauma, cu experienta in sanatatea mentala a militarilor si veteranilor.

Diana Vasile

presedinta Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei, este doctor in psihologie, psihoterapeut si psiholog clinician cu o experienta de peste 17 ani in lucrul cu psihotrauma, conferentiar universitar la Universitatea Hyperion si cadru didactic asociat la Universitatea din Bucuresti.

Maria-Magdalena Macarenco

Psiholog militar principal supervizor, psiholog clinician formator si psihoterapeut EMDR, ofiter in rezerva, cu 12 ani de experienta in domeniul psihologiei militare, a primit in 2010 titlul onorific de veteran in urma participarii la doua misiuni in teatrul de operatii din Irak. Este specializata in terapia traumei psihologice si are o practica privata din 2009.
Documente necesare pentru inscriere: Copie atestat de libera practica

Tematica workshop-ului:
  1. Ce este un ‘veteran’?

Obiectiv: prezentarea caracteristicilor si nevoilor speciale ale acestui grup de clienti. Metoda: didactica si discutii

  1. In ce mod este un veteran diferit?

Scop: discutarea modurilor in care veteranii militari difera de alti membri ai societatii. Metoda – didactica si discutii

  1. Veteranii – resurse si nevoi.

Scop: discutarea modului in care serviciul militar aduce beneficii dar in acelasi timp dezvolta multe nevoi fizice, emotionale si psihologice. Metoda – didactica si discutii

 1. Veteranii si problemele psihologice.
 2. Scop: discutarea problemelor psihologice comune experientate de veteran, incluzând dar nefiind limitate la: furie, alcool, tulburari afective, tulburarea de stres posttraumatic. Metoda: didactica si studii de caz.
 3. Tratamentul psihologic al veteranilor: terapia cognitiv-comportamentala, EMDR, Managementul furiei.
 4. Scop: familiarizarea participantilor cu metode de terapie potrivite acestui grup. Discutii despre folosirea terapiei cognitiv-comportamentale si a metodei EMDR. Metoda: didactica si studii de caz.
 5. Veteranii si familiile lor.
 6. Scop: discutarea situatiei unice a militarilor si a familiilor veteranilor si nevoile lor speciale. Metoda: didactica si discutii.

Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
Selectie tip participare
Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
Participa la evenimentul: Workshop: “Asistarea psihologica a militarilor participanti la misiuni in teatrele de razboi”
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT *
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare *
Vreau sa ma abonez la Newsletter-ul ISTT
( * ) Camp obligatoriu

Total: RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.