Workshop ISTT: Prevenirea traumatizarii inca din copilaria timpurie –...
 /  Workshop ISTT: Prevenirea traumatizarii inca din copilaria timpurie –...
Workshop ISTT: Prevenirea traumatizarii inca din copilaria timpurie – 19 martie
Lectori

Important!

În lumina noilor informații oferite de către Ministerul Sănătății, vă comunicăm decizia echipei Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei de a reprograma evenimentele din lunile martie si aprilie cu scopul de a contribui la acțiunile de prevenție referitoare la COVID-19.

Toate biletele achiziționate rămân valabile pentru evenimentele pentru care au fost emise.

Vă vom ține la curent cu posibilitățile de reorganizare a evenimentelor pe canalele noastre de comunicare: site-ul nostru – www.istt.ro, newsletter-ul și pagina noastră de Facebook.

De asemenea, vom reveni cu informații menite să vă sprijine în această perioadă solicitantă.

Cu încredere în capacitatea noastră de a fi bine cu noi,

Echipa ISTT

 

Dragi adulti – parinti, educatori, profesionisti care lucrati cu copii, oameni curiosi care lucrati cu voi insiva! Ne bucuram ca va putem propune inca o editie a evenimentului Prevenirea traumatizarii inca din copilaria timpurie, avand in vedere ca multi dintre voi v-ati dorit sa ajungeti la editiile trecute ale workshop-ului. Despre Prevenirea traumatizarii inca din copilaria timpurie vom vorbi, asadar, din nou, pe 19 martie 2020, intre 18.30 si 21.00.

Va asteapta cu drag colega noastra Irina Tepuru, psihoterapeut practicant autonom, membru ISTT si presedinte al Asociatiei de Psihoterapie prin Dans si Miscare, pentru o prezentare interactiva si bine documentata despre fundamentul construirii fiintei umane si anume, identitatea corporala. Evenimentul va avea loc la sediul ISTT din Strada Giacomo Puccini nr 8A, sala etaj 1.

Descriere eveniment

Acest atelier interactiv si experiential este despre inceputurile oricaruia dintre noi, dar si despre sansa de a repara, flexibiliza si imbogati tiparele de viata chiar si cand am depasit binisor varsta copilariei timpurii.

„In experienta de peste 15 ani de lucru cu oamenii, am observat ca sub complexitatea detaliilor fiecarei vieti stau scheme relativ simple invatate la inceputuri: cum ne gestionam energia, cat de orientati suntem catre noi sau catre altii, cat de mult sau de putin putem sa reflectam asupra experientei in asa fel incat sa facem modificari etc. Suntem fiinte incorporate, iar identitatea noastra incepe in corp. Mai intai avem senzatii despre noi, ca mult mai tarziu sa avem idei despre noi.” (Irina Tepuru, lector).

Daca detaliile vietii reprezinta frunzisul unei plante, noi va invitam sa ne uitam la radacina si tulpini, care sunt mai simple, mai clare, dar neindoielnic vitale. Un copac poate supravietui fara o creanga, fara mai multe chiar, isi poate pierde frunzele dar are nevoie de radacina si de tulpina ca sa poata continua. Pentru noi, corpul este baza, radacina care hraneste, care da stabilitate, este tulpina care sustine orice dezvoltare ulterioara.

Traumatizarea poate veni uneori ca urmare a unor dezacordari severe intre parinte si copil. Nu intotdeauna problemele apar cand se intampla ceva tragic. Un copil se poate simti singur daca mama este deprimata si nu poate raspunde energetic tentativelor de conectare; se poate simti invalidat daca parintele este agitat si il critica fiindca el are un ritm mai lent samd. Cu cat copilul este mai mic, adica mai mult in etapa corporala a identitatii, cu atat parintele trebuie sa aiba capacitatea de a-si vedea schemele de baza si sa se poata acorda la ritmurile diverse ale copilului.

Acest eveniment se doreste a fi un instrument util parintilor cu copii mai mici sau mai mari, profesionistilor, dar si oricarui adult curios pentru sine. Aceasta harta simplificata, ne aduce inapoi la scheletul de baza de unde reglarea poate incepe.

Va promitem o atmosfera relaxata, un workshop in limbaj prietenos, cu experiente live, in care veti putea pune intrebari si vom comenta impreuna pe marginea unor situatii personale care va framanta. Este a patra editie a evenimentului asa ca formula lui este rafinata pe baza feedback-urilor anterioare ca sa aduca tuturor un maximum de beneficii.

Participarea se poate face DOAR in urma inscrierii online si a achitarii biletului.

Fii Bine cu Tine!

Echipa Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei


Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
Selectie tip participare
Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
Participa la evenimentul: Workshop ISTT: Prevenirea traumatizarii inca din copilaria timpurie – 19 martie
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT *
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare *
Vreau sa ma abonez la Newsletter-ul ISTT
Metoda de Plata:
( * ) Camp obligatoriu

Total: 150 RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.