Workshop ISTT: Bullying-ul, suferinta nerostita a copiilor nostri –...
 /  Workshop ISTT: Bullying-ul, suferinta nerostita a copiilor nostri –...
Workshop ISTT: Bullying-ul, suferinta nerostita a copiilor nostri – 9 noiembrie 2018
Lectori
  • Flori-Ana Buzila
    consilier psihologic/principal autonom/psihoterapeut practicant autonom

*Atentie! Inscrierea se face numai online. Va rugam sa apasati butonul „Participa la eveniment” si sa completati formularul.

Aproape in fiecare scoala intalnim cate un elev cu lacrimi in ochi, oftat prelung, privire in pamant, umerii cazuti, urmare a unor glume rautacioase sau actiuni crude, nemiloase. „Ai interveni, dar eziti sa o faci. Te-ai apropia, dar te gandesti: daca fac mai rau?! Simti ca primesti sah-mat cand desi iti oferi ajutorul, esti trimis la plimbare cu o replica de genul <Lasa-ma in pace. Sunt bine. Pur si simplu nu am chef de nimic, sa zambesc, sa glumesc…..(sa traiesc)> Atunci valul de vinovatie ca nu-ti poti ajuta aproapele te inghite si te sufoca. Oare se poate face ceva!? Și daca da, ce e de facut?” (testimonial)

Ne dorim cu totii sa avem un climat pozitiv si favorabil invatarii, cresterii si dezvoltarii personale pentru copiii nostri. In lumea in care ei petrec un timp considerabil, exista situatii in care interactiunile sociale sunt ghidate dupa alte legi decat cele ale bunului simt, ale respectului, ale moralitatii sau ale echitatii sociale. Ba chiar, uneori, grupul de co-varstnici care ar trebui sa reprezinte un creuzet al sustinerii si infloririi copilului se transforma intr-un cadru de experimentare a stresului, psihoterorii si, in cele din urma, a traumatizarii psihice.

Vrem sa prevenim pe cat posibil astfel de situatii si sa venim in sprijinul celor aflati in nevoie. De aceea, va propunem un eveniment special dedicat fenomenului de bullying. Evenimentul este inca un pas facut de ISTT, intr-un program de psihoeducatie in domeniul bullyingului, dar si un moment de reflectie (si de actiune) asupra unui fenomen si a consecintelor acestuia, atat de raspandit in realitatea scolara. Cand vorbim de bullying, actorii principali din viata copiilor (parinti, cadre didactice, consilieri, directori de scoli) ridica adesea neputinciosi din umeri avand sentimentul coplesirii si acela de a fi depasit de situatie. Pare ca nu mai exista solutii si ca revenim la „cel mai puternic, supravietuieste”. Astfel, se produc adevarate „amputari” ale sufletului copiilor nostri, fara ca macar sa bagam de seama, sau, sa o facem cand deja raul a fost produs. De aici necesitatea accesului la informatii de calitate, a constientizarii si sensibilizarii cu privire la bullying pe care Institutul nostru o faciliteaza. O alta prioritate este aceea a punctarii unor exemple de strategii de preventie a bullyingului si de adaptare sanatoasa la situatiile de sub umbrela acestui fenomen.

Intalnirea pe care ISTT o propune publicului larg este centrata pe a privi indeaproape fenomenul de bullying (ca forma a violenţei şcolară), a implicaţiilor acestuia pe termen scurt şi lung, precum şi conturarea unor principii de intervenţie în vederea gestionării situaţiilor de acest gen.

Vom impartasi cu voi o serie de recomandari concrete referitor la ce poate face sau ce poate evita fiecare persoana pentru a rezolva situaţiile de bullying din rolul în care se află (elev, părinte, prieten, educator etc.). Ne dorim sa avem cateva parghii de suport, astfel incat, prin interventii potrivite, sa putem usura viata copiilor nostri, de la cele mai fragede varste pana in adolescenta inclusiv.

Vrem sa stiti ca exista solutii si exista masuri pe care le putem lua impreuna.

Evenimentul va avea loc in sala mare de la etajul 1 al sediului ISTT (strada Giacomo Puccini nr. 8A). Achizitia biletelor si participarea la eveniment se fac DOAR in urma inscrierii online.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa ne scrieți pe adresa: workshop@istt.ro

Fii bine cu tine!

Echipa Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei


Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
Selectie tip participare
Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
Participa la evenimentul: Workshop ISTT: Bullying-ul, suferinta nerostita a copiilor nostri – 9 noiembrie 2018
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT *
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare *
Vreau sa ma abonez la Newsletter-ul ISTT
Metoda de Plata:
( * ) Camp obligatoriu

Total: 120 RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.