ISTT is loading!
Workshop: Prevenirea traumatizarii inca din copilaria timpurie –...
 /  Workshop: Prevenirea traumatizarii inca din copilaria timpurie –...
Workshop: Prevenirea traumatizarii inca din copilaria timpurie – 28 martie
Lectori

Dragi adulti – parinti, educatori, profesionisti care lucrati cu copii, va propunem inca un eveniment din seria atelierelor organizate de Institutul nostru: o prezentare interactiva si bine documentata despre fundamentul  construirii fiintei umane si anume, identitatea corporala. Pe 28 martie, incepand cu ora 18.30, la sediul ISTT, colega noastra Irina Tepuru, psihoterapeut practicant autonom, membru ISTT si presedinte al Asociatiei de Psihoterapie prin Dans si Miscare, va da intalnire la un nou workshop: Prevenirea traumatizarii inca din copilaria timpurie.  

Traim intr-o epoca in care interesul adultilor pentru cresterea copiilor a crescut uimitor. Citim, ascultam, dezbatem ca sa fim siguri ca le oferim o viață mai bună . Incercam sa schimbam maniera de implicare a ambilor parinti, sa lasam libertate de exprimare, sa oferim obiecte si experiente care sa ii imbogateasca pe copii. Ii crestem cu intentii bune, cum probabil ca au  facut si parintii din generatiile trecute.

Cu toate acestea, planul nostru de crestere porneste de la nivel rational: gandim, evaluam si, uneori, ne complicam din cauza multitudinii de oferte. Partea senzoriala, emotionala din noi este impregnata de experientele copilariei noastre si contrasteaza adesea cu planurile rationale. De aceea avem nevoie de propria experimentare pentru a crea reactii noi, adaptate, coerente senzorial-emotional-rational.

Cu ce ne-am dori sa plecati dupa aceste ore petrecute impreuna:

  • Cu o perspectiva simplificata asupra focusului pe care ar fi bine sa il avem in primele etape de viata.
  • Cu detalii despre ce este util copilului ca schelet de baza pentru functionarea ulterioara in lume. Pe aceste informații se pot adauga detaliile cu mai multa claritate si pentru parinte si pentru copil.
  • Cum ne putem uita la noi insine si cum putem reface anumite abilitati de baza care ne lipsesc (De exemplu reglarea energiei: de la agitatie la nemiscare, pentru a raspunde adecvat nevoilor noastre in anumite momente, dar si contextelor sau relatiilor in care suntem)
  • Despre maniere creative de refacere a circuitelor neuronale chiar si pentru copiii mai mari, de a reveni la baza si a reface, a extinde vocabularul de reactie.
  • Cu invitatia de a nu astepta de la noi insine sa facem ceva ce nu am invatat, poate niciodata. Sa experimentam, sa ne jucam, sa cream, sa cerem ajutor, sa ne sprijinim reciproc. Sa trecem prin disconfortul de a parasi „zona de confort” (care de cele mai multe ori este „zona de supravietuire”si nu este confortabila deloc) si de a descoperi teritorii noi, posibilitati vaste si trairi pozitive.

Speram sa fie un inceput care sa va deschida curiozitatea si sa va ajute pe drumul nou pe care il puteti urma.

Evenimentul va avea loc in sala mare de la etajul 1 al sediului ISTT (strada Giacomo Puccini nr. 8A). Participarea se poate face DOAR in urma inscrierii online si achitarii biletului.

Fii bine cu tine!
Echipa Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei


ISTT
Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
ISTT
Vrei sa participi in sala sau online?
Acest eveniment se va desfasura in format hibrid: atat in sala, cat si online, prin intermediul platfomei ZOOM. Te rugam sa optezi pentru varianta potrivita tie.
ISTT
Participa la evenimentul: Workshop: Prevenirea traumatizarii inca din copilaria timpurie – 28 martie
Facturare:
Metoda de Plata:
( * ) Camp obligatoriu

Total: 100 RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :
SuccessURL* :


 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne