Workshop: “Mobbing-ul – Trauma de relatie”
 /  Workshop: “Mobbing-ul – Trauma de relatie”
Workshop: “Mobbing-ul – Trauma de relatie”
ASISTAREA PSIHOLOGICĂ A PERSOANELOR HĂRŢUITE PSIHOLOGIC ŞI DISCRIMINATE LA LOCUL DE MUNCĂ

Va oferim câteva concluzii si imagini din cadrul workshop-ului interactiv de formare continua „Mobbing-ul – Trauma de relatie„, sustinut de colegele noastre – Conf. univ. dr. Diana Vasile si Psih. MA Flori-Ana Buzila (Andronache), pe 22 si 23 ianuarie, la Bucuresti.

Ce este mobbing-ul?
Mobbing-ul nu este un stres oarecare de la locul de munca, ci unul specific, de tip traumatic, cu consecinte atât la nivelul individului (in planul psiho-somatic, emotional, relational-social si profesional), cât si al organizatiei si al societatii.
Fiind o forma de abuz psihologic, mobbingul apare insiduos, hartuirea este de cele mai multe ori una subtila, persoana –victima (dar si ceilalti seminificativi) rareori putând fi constienti de la inceput de ceea ce i se intampla. Tocmai de aceea, workshop-ul isi propune dezvoltarea capacitatii specialistului de a identifica intr-un mod cât mai corect acest fenomen subtil si dificil de inteles si de a interveni adecvat.
Consilierea anti-mobbing si psihoterapia traumei de tip mobbing este un serviciu la granita intre consilierea psihologica, psihoeducatie si psihoterapie. Astfel, in urma workshop-ului, veti avea capacitatea de a:

  • Oferi informatii referitoare la care sunt posibilitatile victimei de a actiona, din punct de vedere legal, psihologic si profesional (pe plan intern sau extern) astfel incât sa gaseasca cea mai buna cale de solutionare a conflictului de la locul de munca, in functie de contextul sau particular de viata si a se proteja impotriva hartuirii si discriminarii;
  • Sprijini persoana sa inteleaga corect ceea ce i se intâmpla si sa dobândeasca o imagine mai realista asupra situatiei de la locul de munca, reusind sa ia o decizie optima referitoare la pastrarea / parasirea locului de munca sau reintegrarea pe piata muncii;
  • Sustine si ghida persoana sa se protejeze sanatos de atacurile agresorilor si sa nu mai permita abuzul emotional, actionând in beneficiul sau;
  • Asista persoana sa isi redobândeasca puterea si sa isi gaseasca linistea, sa isi imbunatateasca stima de sine si starea de sanatate emotionala si fizica, iesind din starea de depresie sau anxietate care s-a instalat;
  • Propune organizatiei adoptarea unor strategii eficiente de management al resurselor umane in directia preventiei si combaterii mobbing-ului in interiorul acesteia in vederea diminuarii costurilor acestui fenomen.

Cine poate beneficia de workshop:

Evenimentul se adreseaza, in egala masura, atât psihologilor cu drept de libera practica interesati de domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice si consilierii psihologice, de domeniul psihologiei muncii si organizationale cât si specialistilor din domeniul resurselor umane.
Workshop-ul face parte din seria evenimentelor profesionale promovate de Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei – ISTT si este creditat cu 12 credite din partea Colegiului Psihologilor.

Trainer:
Conf. univ. dr. Diana Vasile,psiholog, psihoterapeut, presedinte al Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei si membru fondator al mai multor asociatii profesionale din Romania.

Diana este recunoscuta pentru prelegerile si workshop-urile pe care le sustine in România, Germania, Singapore, Australia. Din anul 2000 sustine cursuri de psihologia cuplului si familiei, de psihoterapie si psihotraumatologie.

Psih. MA Flori-Ana Buzila (Andronache). Flori este psiholog principal, a infiintat si coordonat primul centru antimobbing din România. Este specializata in evaluarea psihologica, consilierea profesionala si psihoterapia persoanelor hartuite psihologic si/sau discriminate la locul de munca, formator in managementul resurselor umane. Specializarea in consilierea anti-mobbing a fost facuta in Italia, in prezent oferind servicii de consiliere pentru problemele legate de locul de munca atât persoanelor fizice cât si in organizatii.


Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
Selectie tip participare
Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
Participa la evenimentul: Workshop: “Mobbing-ul – Trauma de relatie”
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT *
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare *
Vreau sa ma abonez la Newsletter-ul ISTT
( * ) Camp obligatoriu

Total: RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.