Program de asistare psihologica la SOS Satul Copiilor Bucuresti
 /   / Program de asistare psihologica la SOS Satul Copiilor Bucuresti

Program de asistare psihologica la SOS Satul Copiilor Bucuresti

Specialistii din cadrul Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) se implica, de la inceputul anului 2016, intr-un nou program de asistare: “Programul de psihoterapia traumei pentru beneficiarii SOS Satul Copiilor Bucuresti”.

A trecut un an de cand am inceput colaborarea dintre ISTT si SOS Satul Copiilor Bucuresti si vom continua in urmatoarele 6 luni sa oferim suport copiilor din program.

Pe parcursul acestui an, 15 copii cu varste cuprinse intre 6 si 15 ani, cu totii crescuti si ingrijiti in cadrul SOS Satul Copiilor Bucuresti, au primit suport din partea a 7 terapeuti recomandati de ISTT. O parte dintre copii au incheiat terapia si alti copii au intrat in acest program de asistare. Toti au facut progrese in diverse arii de dezvoltare, au beneficiat de stabilitatea emotionala de care aveau nevoie in relatia cu terapeutii si au invatat sa se cunoasca mai bine. Diferentele se vad atat in interactiunile cu familia sociala din care fac parte, cat si la scoala sau in relatia cu membrii echipei care lucreaza zi de zi alaturi de ei.

Potrivit coordonatorului programului, Andra Costin (foto), aceasta colaborare este extrem de importanta si ofera o sansa in plus copiilor din SOS Satul Copiilor de a atinge un echilibru emotional si de a face fata mai bine tuturor situatiilor dificile cu care se confrunta.

Project details

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.