Ce s-a intamplat la cursul introductiv de consiliere psihologica in ingrijiri...
 /   / Ce s-a intamplat la cursul introductiv de consiliere psihologica in ingrijiri...

Ce s-a intamplat la cursul introductiv de consiliere psihologica in ingrijiri paliative

Curricula de consiliere psihologica in ingrijiri paliative elaborata de colegele noastre – Diana Vasile, presedintele ISTT, Carmen Ragea, vicepresedintele ISTT si psihologii Luxita Bara si Florentina Nicolescu – este o premiera in Romania. Vineri, pe 27 ianuarie 2017, la cursul introductiv, am primit o noua confirmare ca proiectul echipei ISTT in colaborare cu Fundatia „Bucuria Ajutorului” nu era doar necesar, ci si mult asteptat.

Sala a fost plina si insufletita de zecile de oameni – medici din spitale de urgenta, psihologi, voluntari, preoti, sociologi, manageri de spital si nu in ultimul rand persoane care trec sau au trecut prin dureroasa experienta a diagnosticarii cuiva drag cu o boala in faza terminala. Unii dintre participanti au venit din alte orase special pentru acest curs. Tocmai din Bacau, de pilda, ca sa dam un singur, dar elocvent, exemplu.

Dupa o introducere a curriculei – iesita din tipar chiar in acea dimineata, Diana Vasile a anuntat care sunt pasii pe care ne-am propus sa-i facem mai departe: finalizarea unui manual de consiliere psihologica in ingrijiri paliative si cursul propriu-zis, care va avea, cel mai probabil, cinci module. Este important sa va transmitem ca facem eforturi pentru a gasi sustinere, finantare, in asa fel incat acest curs sa fie gratuit. Abia dupa ce aceste detalii care tin de organizare vor fi stabilite, vom fi in masura sa anuntam si datele desfasurarii cursului.

Pentru ca specificul ISTT este sa invitam la dialog si la perfectionare continua, intalnirea noastra de vineri s-a bazat pe aceste coordonate. Demersul nostru se adreseaza atat familiilor, apropiatilor, cat si echipei multidisciplinare, asa ca am primit bucurosi sugestii direct de la acestia atunci cand i-am rugat sa ne spuna care sunt nevoile si asteptarile in ceea ce priveste organizarea si structura cursului.

Le multumim tuturor celor care s-au implicat si ne-au sprijinit! Celor aflati in sala, celor care nu au ajuns vineri, dar vor sa se inscrie!
Multumim celor de la Tipografia Tipro pentru rabdare si pentru promptitudine!
Le multumim, de asemenea, celor care doresc sa fie alaturi de noi de acum incolo!

Echipa ISTT si Fundatia „Bucuria Ajutorului”

Project details

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.