ISTT is loading!
Articol publicat pe webPR – Congresul National de Psihotraumatologie...
 /   / Articol publicat pe webPR – Congresul National de Psihotraumatologie...

Articol publicat pe webPR – Congresul National de Psihotraumatologie 2011 isi deschide portile la 6 octombrie

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) anunta organizarea conferintei Fii Bine cu Tine, in data de 2 noiembrie 2013, la Facultatea de Psihologie si stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti.
Evenimentul este parte a Conferintei Nationale de Psihotraumatologie, editia a II-a, si va avea tema ”Fii bine cu tine in cuplu, in familie, cu copiii”. Sunt invitati sa participe toti cei care isi doresc cunoastere stiintifica de calitate, in termeni ce pot fi intelesi si, mai ales, aplicati ulterior in viata lor.

“Viata multora dintre noi cuprinde si experiente dificile sau traumatizante, cum ar fi conflicte, separari, abandon, neglijare sau, cele extreme: decese, accidente, catastrofe naturale, razboaie. Urmele acestora par de multe ori invizibile, dar sunt reflectate in blocaje, nereusite, durere sufleteasca sau exagerari in diverse zone ale vietii de zi cu zi. Atunci apare suferinta, si senzatia ca trebuie sa „rupem” din noi ca sa ne putem descurca.”, afirma Diana Vasile, Presedinta Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT). Desi este un subiect despre care in general nu se vorbeste, se estimeaza ca peste jumatate din problemele emotionale si psihice ale oamenilor au legatura cu traumele, asa cum le-am descris mai devreme. „Ne dorim sa transmitem un mesaj clar: trauma psihica in sens larg este o experienta pe care peste 70% din populatia adulta a acestei planete o traieste sau a trait-o. Este parte din viata, dar nu inseamna o sentinta la nefericire. Consiliem la ISTT oameni care au trecut prin acest tip de experiente, asa ca stim ca efortul de a se angaja in terapie merita, pentru ca viata dupa trauma poate fi mai plina de sens, aduce un plus de cunoastere de sine, de putere si vitalitate”, spune Diana Frazzei, vicepresedinta a ISTT.

Citeste intreg articolul pe: http://www.webpr.ro/

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne