Articol publicat pe EVZ – Cum sa faci fata experientelor dificile...
 /   / Articol publicat pe EVZ – Cum sa faci fata experientelor dificile...

Articol publicat pe EVZ – Cum sa faci fata experientelor dificile din viata ta. Conferinta despre psihologia traumelor

Pe 2 noiembrie va avea loc la Facultatea de Psihologie si Ştiinte ale Educatiei de la Universitatea din Bucuresti Conferinta nationala de psihotraumatologie „Fii bine cu tine in cuplu, in familie, cu copiii”.
Evenimentul este organizat de Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT).

Noua psihologi experimentati vor explica publicului cum functioneaza dinamica familiei, cât atârna bagajul trecutului personal intr-o relatie, cum sa comunici cu cei mici sau ce este terorismul alimentar in familie. „Viata multora dintre noi cuprinde si experiente dificile sau traumatizante, cum ar fi conflicte, separari, abandon, neglijare sau, cele extreme: decese, accidente, catastrofe naturale, razboaie. Urmele acestora par de multe ori invizibile, dar sunt reflectate in blocaje, nereusite, durere sufleteasca sau exagerari in diverse zone ale vietii de zi cu zi. Atunci apare suferinta, si senzatia ca trebuie sa „rupem” din noi ca sa ne putem descurca.”, explica Diana Vasile, presedinta ISTT. Desi este un subiect despre care in general nu se vorbeste, se estimeaza ca peste jumatate din problemele emotionale si psihice ale oamenilor au legatura cu traumele. 70% din oameni, afectati.

Citeste intreg articolul pe: http://www.evz.ro/

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne