ISTT is loading!
Workshop „Despre Vreme si Copacei” – impactul divortului parintilor...
 /  Workshop „Despre Vreme si Copacei” – impactul divortului parintilor...
Workshop „Despre Vreme si Copacei” – impactul divortului parintilor asupra copilului –
Lectori

Prezentare eveniment:

Divortul nu inseamna doar sentinta judecatoreasca. Divortul este, in primul rand, un proces emotional indelungat si complicat, cu multe etape, care poate dura si ani. Si care are efecte chiar si dupa ce s-a incheiat din punct de vedere juridic. In tot acest timp ii afecteaza pe toti membrii unei familii, avand un impact semnificativ asupra copiilor. Workshopul „Despre vreme si copacei” isi propune sa puna in discutie o problematica reala si actuala, cu accent pe impactul acestor dinamici emotionale ale adultilor asupra copiilor si sa ofere informatii in legatura cu ce si cum se poate face, astfel incat „copaceii” sa devina „arbori” sanatosi, iar familiile sa navigheze lin prin apele separarii si divortului.

Context

Romania este fruntasa in privinta divorturilor din Uniunea Europeana.

Din punct de vedere al datelor statistice,  in anul 2016 au avut loc 30,497 divorturi, cu 3% mai putine decat in 2015 cand au fost incheiate 31,527 de casatorii.

In ceea ce priveste rata divortului, definita ca numarul de divorturi raportat la numarul de casatorii care au loc intr-un an calendaristic, recordul negativ s-a inregistrat in anul 2011, de 34%, iar in anul 2015 rata divortului a fost de 25%, cu numarul cel mai mare de divorturi inregistrat in Bucuresti.

O analiza a datelor privitoare la numarul de copii care au rezultat din aceste divorturi arata ca in 2016 au fost 17,600 de minori comparativ cu 18,500 in anul 2015.

Cumuland ultimii 5 ani (2011- 2016) – 87,285 de copii au rezultat din divorturi, cu o medie de 17,500 de copii pe an.

Asadar, divortul este o realitate a societatii in care traim. Si tot o realitate este si faptul ca divortul (cu toate fazele lui) are un impact asupra tuturor celor implicati si cu precadere asupra copiilor ai caror parinti sunt in aceasta situatie.

Workshopul este construit avand in minte si in suflet copilul/copiii familiei care este intr-un proces (psihologic) de divort, diferentiind impactul si efectele in functie de varsta acestuia/acestora.  Efectele divortului vor fi analizate din punct de vedere al trairilor si comportamentelor copiilor, astfel incat adultii sa poata recunoaste daca este vorba despre un eveniment stresant sau daca, pentru copil, este unul traumatizant. Pentru un suport optim oferit unui copil a carei familie se destrama, un accent important vom acorda si factorilor  de risc si de protectie pentru copil.

Workshopul va fi unul interactiv, ce va imbina cazuistica de cabinet cu rezultatele cercetarilor in acest domeniu, va analiza situatii prezentate de participanti, cu accent pe clarificarea rolurilor si actiunilor corespunzatoare fiecaruia dintre ele.

Tematica si subiectele pe care workshopul le va aborda sunt:

  • diferentierea intre evenimentul divortului si procesul divortului si implicatiile emotionale ale fiecarei faze;
  • diferentierea intre divort ca eveniment stresant si cand acesta poate deveni traumatizant;
  • nevoile copilului si adaptarea mesajelor / atitudinilor parentale, tinand cont de acestea;
  • suportul adecvat de care copiii au nevoie pentru a traversa si depasi cu echilibru acest eveniment – ce si cine poate face ceva anume; ce nu se poate face;
  • clarificarea rolurilor in sistemul familial;
  • gestionarea relatiei cu familia extinsa;
  • suportul adecvat pentru adultii ce traverseaza situatii de separare, divort, post divort.

Workshopul „Despre Vreme si Copacei” este dedicat adultilor carora ideea de divort nu le este straina sau acelora care sint in preajma acestor adulti si ar putea oferi suport, specialistilor care lucreaza cu copii, astfel incat, in final, impactul asupra copiilor sa fie cat mai putin traumatizant si relatiile dintre membrii familiei sa fie sanatoase dpdv emotional.

Speaker: Roxana Agafiței, psiholog, consilier psihologic/psihoterapeut practicant sub supervizare, cu o experienta de peste 15 ani in lucrul cu si pentru oameni, o sustinatoare pasionata a ideii ca „acolo unde apar probleme, se ivesc intotdeauna si solutii”. Mai multe detalii aici: https://www.istt.ro/k_member/roxana-agafitei/

AGENDA: 10.00 – 16.00. Programul anuntat include pauze de cafea.

*IMPORTANT:

  • Pentru participarea ambilor parteneri de cuplu parental, se acorda un discount de 20% – costul este pe persoană (120 lei), pentru fiecare partener al unui cuplu parantal daca participa amandoi
  • Membrii ISTT beneficiaza de 10% discount

Credite: Nu se ofera credite profesionale. In ziua evenimentului veti putea ridica certificate de participare la workshop.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne scrieti la urmatoarea adresa de e-mail: workshop@istt.ro sau sa sunati la: 0729269281 (Ana Maria Dumitru) – de LUNI pana VINERI, intre 10.00 si 17.00.


ISTT
Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
ISTT
Vrei sa participi in sala sau online?
Acest eveniment se va desfasura in format hibrid: atat in sala, cat si online, prin intermediul platfomei ZOOM. Te rugam sa optezi pentru varianta potrivita tie.
ISTT
Participa la evenimentul: Workshop „Despre Vreme si Copacei” – impactul divortului parintilor asupra copilului –
Date pentru facturarea pe Persoana Juridica:
Metoda de Plata:
Discount:
( * ) Camp obligatoriu

Total: 150 RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :
SuccessURL* :


 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne