Workshop ISTT: „Vreau la școala!”
 /  Workshop ISTT: „Vreau la școala!”
Workshop ISTT: „Vreau la școala!”
Lectori
 • Flori-Ana Buzila
  consilier psihologic/principal autonom/psihoterapeut practicant autonom
 • Monica Lespezanu
  consilier psihologic practicant autonom/psihoterapeut practicant autonom
 • Roxana Agafitei
  consilier psihologic/psihoterapeut practicant sub supervizare

Prezentare eveniment 

*Atentie! Inscrierea se face numai online. Va rugam sa apasati butonul ”Participa la eveniment” si sa completati formularul.

Realitatea actuala arata ca multi copii, parinti si profesori se confrunta cu refuzul scolar sau cu dificultati de adaptare ale copilului la acest mediu. De asemenea, pe parcursul traseului scolar al unui copil apar o serie de obstacole care ridica semne de intrebare, mai ales pentru adulti. Pentru a adresa aceasta problema, ne face placere sa va invitam la un nou eveniment marca ISTT: „Vreau la scoala!”, un workshop dedicat parintilor si profesorilor.

Vom descoperi impreuna, in cadrul evenimentului, alaturi de psihologii ISTT Monica Lespezanu, Roxana Agafitei si Flori-Ana Buzila:

 • Care sunt cauzele refuzului si demotivarii scolare?
 • Cum si ce este ,,lenea” copilului?
 • Din ce cauze se blocheaza invatarea sau ce o face sa nu fie pe masura posibilitatilor reale ale copilului?
 • De ce se poticneste un copil in situatii de evaluare?
 • Cum putem aborda probleme precum singuratatea si lipsa prietenilor, lipsa curajului de a se afirma la scoala, refuzul activitatilor extrascolare, reactiile emotionale neadecvate in mediul scolar sau fata de unii dascali si colegi?
 • Cand si cum stim ca aceste lucruri tin de copil si de mediul sau familial ori sunt efectul unui mediu scolar nepotrivit, chiar ostil? Si mai ales, cum putem sustine copiii pentru o buna adaptare si integrare scolara?

Vom incerca sa privim aceste dificultati prin ochii tuturor celor implicati: copii, parinti, cadre didactice si sa conturam directii de interventie. Vom oferi raspunsuri referitoare la ce inseamna o buna adaptare a copilului la mediul scolar, care sunt semnele premergatoare dificultatilor de adaptare, care sunt factorii protectivi si de risc pentru un copil pe parcursul traseului scolar, cum recunoastem si care sunt efectele si consecintele unui context nepotrivit de viata si scolar, ce se intampla cu invatarea ca proces de achizitie si adaptare, care sunt si cum formam abilitatile sanatoase de relationare si mai ales, ce putem face, din postura fiecaruia – parinte, cadru didactic – pentru a putea sustine potrivit copiii in adaptarea si parcurgerea cu bine a anilor de scoala.

Cunoasterea si clarificarea acestor aspecte ne vor permite sa intelegem mai bine fenomenul adaptarii/dezadaptarii scolare si ne vor oferi posibilitatea de a interveni  adecvat in sustinerea copiilor pentru ca acestia sa afirme ,,Vreau la scoala!”

Agenda eveniment

9.00 – 10.00 – Primirea participantilor

10.00 – 10.30 – Introducerea evenimentului, agenda evenimentului, prezentarea filmului ,,Vreau la scoala”

10.30 – 11.30 – Atelier ,,Adaptarea/dezadaptarea copilului la mediul scolar. Ce sa intelegem si cum sa intervenim?” – psiholog Monica Lespezanu

11.30 – 11.45 – pauza

11.45 – 12.45 – Atelier ,, Invatarea in contextul relational al copilului” – psiholog Roxana Agafitei

12.45 – 13.45 – Atelier ,,Scoala – aliat sau inamic in devenirea copilului? Rolul abilitatatilor sociale in adaptarea copilului” – psiholog Flori Ana Buzila

13.45 – 14.00 – Pauza

14.00 – 15.00 – Sesiune de intrebari si raspunsuri

Evenimentul va avea loc in sala mare de la etajul 1 al sediului ISTT (strada Giacomo Puccini nr. 8A). Participarea este gratuită, dar se poate face DOAR in urma inscrierii online.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne scrieți pe adresa: workshop@istt.ro

Fii bine cu tine!

Echipa Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei


Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
Selectie tip participare
Acest eveniment va fi inregistrat si transmis online - Streaming Live. Puteti opta pentru prezenta in sala sau pentru accesul la inregistrarea video ce va fi accesibila online pe site-ul istt.ro, pe durata desfasurarii evenimentului.
Participa la evenimentul: Workshop ISTT: „Vreau la școala!”
Am citit si sunt de acord cu Politica de Confidentialitate ISTT *
Am citit si sunt de acord cu Termenele si conditiile de participare *
Vreau sa ma abonez la Newsletter-ul ISTT
( * ) Camp obligatoriu

Total: 0 RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.