ISTT is loading!
CiNPT, ediția a V-a: Trauma complexa si tulburarile disociative, 2-3 octombrie...
 /  CiNPT, ediția a V-a: Trauma complexa si tulburarile disociative, 2-3 octombrie...
CiNPT, ediția a V-a: Trauma complexa si tulburarile disociative, 2-3 octombrie 2019
Lectori

Va anuntam cu drag ca in aceasta toamna vom gazdui cea de a V-a editie a Conferintei Internationale de Psihotraumatologie. Tema evenimentului va fi Trauma complexa si tulburarile disociative. Evenimentul va avea loc la Hotel Ramada Nord, Sala Diamond, pe 2 si 3 octombrie, intre orele 09.00 si 17.00.

Asa cum v-am obisnuit, v-am pregatit si de aceasta data 2 zile pline cu informatii de specialitate, sustinute de personalitati marcante in domeniu, care se reunesc special pentru acest eveniment, la invitatia ISTT:

  • Suzette Boon, Ph.D., psiholog clinician, psihoterapeut, cofondator al Societatii Europene pentru Trauma si Disociere, cu peste treizeci de ani de experienta in domeniul sanatatii mentale. Este co-fondator al Societatii Europene pentru Trauma si Disociere si a fost primul presedinte al acestei societati. Este formator si supervizor al Societatii Olandeze pentru Terapie de Familie si al Societatii Olandeze pentru Hipnoza. Este specializata in diagnosticul si tratamentul tulburarilor complexe disociative, a tradus si validat versiunea olandeza a Interviului Clinic Structurat pentru Tulburari Disociative (SCID-D) pentru DSM-IV si a dezvoltat un interviu clinic pentru evaluarea tulburarilor mentale care rezulta din trauma cronica – in particular tulburarile disociative – Trauma and Dissociation Symptoms Interview (TADS-I). A publicat multe carti, capitole de carti si articole despre tulburarile disociative, printre care amintim: Coping with Trauma-Related Dissociation: Skills Training for Patients and Therapists (2001) si Treatment of Dissociative Disorders (1998). In 2009 a primit premiul Life Time Achievement Award, si in 2011 premiul Pierre Janet pentru cartea Coping with Trauma-Related Dissociation a Skills Training for Patients and their Therapists.
  • Ad de Jongh, Ph.D., psiholog clinician, profesor la catedra de Tulburari de Anxietate si Comportamentale, Universitatea din Amsterdam. Formator EMDR, directorul Centrului de Psihoterapie si Psihotrauma din Bilthoven, Olanda, prof. De Jongh este expert in tratamentul tulburarilor de anxietate si al traumelor complexe, implicat in cercetari privind eficacitatea tratamentelor bazate pe dovezi pentru o patologie variata, de la copii traumatizati, persoane cu dizablitati intelectuale pana la psihoze. Autor si coautor al unei liste extinse de articole, carti si capitole din carti din aria sa de expertiza si membru al comitetului stiintific atat pentru EMDR Europe cat si pentru Asociatia Internationala EMDR. De asemenea face parte din comitetul stiintific al Fundatiei Internationale a Traumelor de Razboi.
  • Carlijn de Roos, Ph.D., psiholog clinician, psihoterapeut la Centrul de Trauma si Familie din Olanda, formator EMDR, presedinta Asociatiei Olandeze de EMDR, trainer EMDR. Isi desfasoara activitatea la Trauma Center for Children and Adolescents din Leiden, Olanda. Este specializata in tratamentul persoanelor traumatizate si in tulburarile somatoforme. A condus cercetari experimentale pentru a investiga eficienta terapiilor EMDR si CBT pentru pacienti traumatizati si a publicat articole pe aceste subiecte. Anul trecut, Carlijn de Roos a primit „Francine Shapiro Award” in cadrul Congresului EMDR de la Strassbourg, pentru cercetarea „Comparison of eye movement desensitization and reprocessing therapy, cognitive behavioral writing therapy, and wait-list in pediatric posttraumatic stress disorder following single-incident trauma: a multicenter randomized clinical trial”, publicata in Journal of Child Psychology and Psychiatry.

Agenda evenimentului 

Ziua 1 – 2 octombrie 2019

  • 08.30-09.00 – Primirea si inregistrarea participantilor
  • 09.00-09.15 – Deschiderea lucrarilor și prezentarea lectorilor – cuvant introductiv: Diana Vasile și Maria-Magdalena Macarenco
  • 09.15-10.15. – Keynote presentation: Cat se poate de simplu despre trauma complexa – Diana Vasile, PhD
  • 10.15-11.30 – Keynote presentation: Tratamentul PTSD sever și complex – Prof. Ad de Jongh, PhD
  • 11.30-12.00 – Pauza de cafea
  • 12.00-12.30 – Intrebari si raspunsuri cu Diana Vasile si Prof. Ad de Jongh
  • 12.30-14.00 – Pauza de masa
  • 14.00-16.00 – Workshop: O noua abordare terapeutică pentru sindromul PTSD Complex – Prof. Ad de Jongh, PhD
  • 16.00-16.15 – Pauza de cafea
  • 16.15-17.15 – Workshop: EMDR pentru copii, partea intai – Carlijn de Roos, PhD
  • 17.15-18.00 – Pauza de cafea
  • 18.00-19.00 – Workshop: EMDR pentru copii, partea a doua – Carlijn de Roos, PhD
  • 19.00 – 20.30 – Cocktail party

Ziua 2 – 3 octombrie 2019

  • 08.30-09.00 – Primirea si inregistrarea participantilor
  • 09.00-09.10 – Deschiderea lucrarilor și prezentarea lectorilor – Maria-Magdalena Macarenco
  • 09.10-10.15 – Keynote presentation: Cum procesam aspectele fizice nerezolvate ale copiilor expusi la evenimente traumatice? – Carlijn de Roos, PhD
  • 10.15-10.45 – Pauza de cafea
  • 10.45-12.15 – Keynote presentation: Diagnosticul și prezentarea tulburărilor disociative – Suzette Boon, PhD
  • 12.15-12.30 – Intrebari si raspunsuri – Carlijn de Roos, PhD si Suzette Boon, PhD
  • 12.30-14.00 – Pauza de masa
  • 14.00-15.30 – Tratamentul Tulburarilor Disociative, partea intai – Suzette Boon, PhD
  • 15.30-16.00 – Pauza de cafea
  • 16.00-17.30 – Tratamentul tulburărilor disociative, partea a doua – Suzette Boon, PhD
  • 17.30-18.45 – Workshop inedit: Tu și râsul – Reconectarea cu voia bună – Victoria Dicu
  • 18.45-19.00 – Inchiderea lucrarilor

Ce este trauma?

Trauma este o experienta interna. Des definita ca un eveniment traumatic, trauma reprezinta de fapt experienta interioara, generata de un eveniment traumatic. Trauma este experienta interna subiectiva de ruptura emotionala, sufleteasca in urma unei situații de viata care ne-a coplesit posibilitatile de gestionare a acesteia.

Ce sunt tulburarile disociative?

Tulburarile disociative sunt caracterizate prin intreruperea persistenta si dezadaptativa in functionarea coerenta a memoriei, constientei sau identitatii. Acestea includ simptome ca amnezia disociativa, detasare de sine sau de mediu ori, in cazuri extreme de disociere, existenta a doua sau a mai multor personalitati separate in aceeasi persoana. Persoanele care sufera de tulburari disociative evadeaza pur si simplu din realitate in diferite moduri, involuntar, aparand astfel probleme grave de adaptare si functionare cotidiana. Tulburarile disociative apar de cele mai multe ori in urma unor traume, impiedicand amintirile asociate acelor evenimente sa mai fie accesibile constientei.

„Este necesar sa vorbim despre trauma pentru ca ea se-ntampla, e un fapt de realitate si, asa cum cu totii stim, daca ignoram realitatea, nu poate sa ne fie bine. Daca vorbim despre trauma, intelegem ca, pe de o parte, nu suntem perfecți, iar pe de alta parte, ca putem deveni mult mai buni si mai dezvoltati decat suntem, intelegand ce s-a intamplat cu noi.” – Conf. Dr. Univ. Diana Vasile, presedinte ISTT

Despre toate acestea si despre multe altele, vom vorbi pe larg cu specialisti din tara si din strainatate, in cea de a V-a editie a Conferintei Internationale de Psihotraumatologie. Revenim cu noutati!

Tarife participare la Conferinta Internationala de Psihotraumatologie 2019

Nr. crt Categorii participanti Tarife 1 iunie –

1 octombrie 2019

1 PARTICIPANTI CiNPT 1000 lei
2 MEMBRI ISTT 600 lei
3 CADRE DIDACTICE (Bucuresti sau provincie) sau Cursanti Psihoterapia Integrativa a Traumei (PIT) 650 lei
4 STUDENTI/MASTERANZI (cu carnet vizat la zi) 550 lei

Fii Bine cu Tine!


Echipa Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei 


ISTT
Vezi evenimentul video
Pentru a vizualiza evenimentul video, va rog introduceti e-mail-ul cu care v-ati inregistrat si codul primit!
ISTT
Vrei sa participi in sala sau online?
Acest eveniment se va desfasura in format hibrid: atat in sala, cat si online, prin intermediul platfomei ZOOM. Te rugam sa optezi pentru varianta potrivita tie.
ISTT
Participa la evenimentul: CiNPT, ediția a V-a: Trauma complexa si tulburarile disociative, 2-3 octombrie 2019
Facturare:
Metoda de Plata:
Discount:
( * ) Camp obligatoriu

Total: 1000 RON

Produs* :
Nume* :
Prenume* :
Email* :
Telefon* :
SuccessURL* :


 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Acest câmp este obligatoriu.

Urmareste-ne