Asistare psihologica pentru cadrele medicale care lucreaza cu bolnavi aflati...
 /   / Asistare psihologica pentru cadrele medicale care lucreaza cu bolnavi aflati...

Asistare psihologica pentru cadrele medicale care lucreaza cu bolnavi aflati in stadii terminale

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) ofera, in prima jumatate a anului 2016, asistare psihologica cadrelor medicale care lucreaza cu bolnavi aflati in stadii terminale.

Doi dintre psihoterapeutii din cadrul ISTT, Luxita Bara si Florentina Nicolescu, sustin un curs de comunicare a vestilor proaste pentru asistentele medicale si medicii din Centrul de ingrijiri paliative Sfântul Nectarie din Bucuresti.

Cadrele medicale care lucreaza cu persoane adulte aflate in faze terminale a unor boli incurabile primesc informatii despre atitudinea corespunzatoare de empatie, de sustinere a pacientilor.
Mai mult, cursul vizeaza si prezentarea stadiilor psihologice prin care trece un pacient de la aflarea vestii privind boala sa si pâna la acceptarea acesteia.
Proiectul-pilot este programat sa se incheie la sfarsitul lunii iunie 2016.

Articole Similare


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.