Efectele traumelor asupra adolescentilor
 /   / Efectele traumelor asupra adolescentilor

Efectele traumelor asupra adolescentilor

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) a demarat un nou proiect de cercetare, de data aceasta despre adolescenti.

Studiul “Experientele traumatice timpurii, rezilienta, personalitate si probleme legate de sanatate in populatia româneasca de adolescenti” se desfasoara in parteneriat cu Facultatea de Psihologie si Ştiintele Educatiei (FPSE) din cadrul Universitatii Bucuresti si Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala.

Cercetarea isi propune sa realizeze o ampla analiza asupra experientelor traumatice la care au fost expusi adolescentii din România de-a lungul vietii lor. Totodata este urmarit si impactul pe care aceste experiente il au asupra dezvoltarii personalitatii tinerilor, asupra sanatatii lor fizice si emotionale, asupra modului de autoreglare al acestora in diferite medii, precum cel familial, scolar sau social.

Un al obiectiv urmarit este furnizarea de informatii in legatura cu prevalenta, in rândul adolescentilor, a unor tulburari sau afectiuni de natura fizica, psihica sau emotionala (precum anxietatea, depresia, paternurile relationale disfunctionale).

La studiul participa aproximativ 350 de elevi din zece licee din Bucuresti. Tinerii au vârste cuprinse intre 15 si 18 ani.
Proiectul este coordonat de Monica Lespezanu (consilier, psihoterapeut si pedagog) si Roxana Agafitei (psiholog si psihoterapeut), din partea ISTT. La cercetare iau parte si un grup de masterazi din cadrul masterului “Psihotraumatologie si asistare psihologica” din cadrul FPSE.

Articole Similare


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.