Istt
 /   / Psihoterapeut si consilier psihologic Flori Andronache – Elevi frumosi...

Psihoterapeut si consilier psihologic Flori Andronache – Elevi frumosi – cuvinte dureroase

Azi, 8 aprilie, am avut o jumatate de zi Altfel (afara din cabinetul de terapie) in cadrul Scolii Altfel. Si m-am simtit Altfel.

Youth Voice Romania – cu subsidiara sa Youth Voice Lazar a provocat cca 35-40 elevi frumosi si curajosi din cadrul Colegiului National Gh. Lazar, clasele a IX-a si a X-a la o dezbatere pe tema violentei verbale, dezbatere pe care am avut placerea sa o moderez.

Am avut placuta surpriza sa intalnesc tineri implicati si preocupati, care au oferit opinii valoroase si pe care eu insami le-am retinut si preluat si vi le impartasesc si voua.

Am atins in discutie problema indetitatii noastre, a mastilor pe care uneori le purtam – pentru ca dorim sa ne integram in grup sau pentru ca ne e rusine sa ne aratam in multitudinea defectelor noastre, ori din orice alte motive. Am inteles ca intr-o anumita masura e si firesc sa existe o usoara discrepanta intre imaginea de sine asa cum o simtim si o stim noi in interiorul nostru si cea pe care o aratam lumii. Insa o ruptura foarte mare intre cele doua – dincolo de extrema unde apare patologia (ex. Sindromul de personalitate multipla sau schizofrenia) – nu poate conduce la nimic bun, decat la o anulare a propriei identitati, care ne face sa fim mai frustrati, mai nemultumiti, mai agresivi cu noi insine si cu ceilalti.

Citeste intreg articolul pe https://floriandronache.wordpress.com/

Articole Similare


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.