Istt
 /   / Psihoterapeut si consilier psihologic Flori Andronache – Gestionarea...

Psihoterapeut si consilier psihologic Flori Andronache – Gestionarea furiei la copii

Furia, alaturi de frica, tristete si bucurie, reprezinta una dintre emotiile bazale ale fiintei umane si, deci, si a copiilor. De aceea important pentru noi parintii e sa ii invatam cum sa traiasca cu ea, cum sa treaca prin ea, fara sa se transforme in agresivitate si violenta.

Recomandarile mele:

  1. Sa ne ajutam copiii sa isi descarce furia prin joc.

Ex: Bataia cu perne. Alergam in parc. Lovim cu piciorul mingea. Sacul de box. Aici e foarte important sa le explicam limitele de siguranta ale jocului. Lovim pernele nu pe noi.

  1. Daca intensitatea e atat de mare incat jocul nu mai e o maniera potrivita, sa fim aproape de ei, cat mai blanzi si rabdatori.

In masura in care copilul devine violent fata de altcineva si de obiecte, cu multa fermitate il vom imobiliza imbratisandu-l (atentie: sa nu il agresam la randul nostru) spunandu-i ca intelegem ca e furios dar nu putem permite sa faca nimanui rau cum nici lui nu putem permite asta.

  1. Sa ne amintim ca lor le e cel mai la indemâna sa isi descarce furia alaturi de, si, din pacate, pe persoanele cele mai apropiate.

Cumva copilul se simte in siguranta sa isi verse nervii pe mama care simte ca il iubeste si cu care se simte in siguranta ca nu ii va pierde afectiunea.

Citeste intreg articolul pe https://floriandronache.wordpress.com/

Articole Similare


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.