Pentru publicul larg
 /   / Pentru publicul larg

Pentru publicul larg

Alege ce ti se potriveste din oferta de workshopuri marca ISTT! Aici vei gasi informatii concrete si lista evenimentelor pe care le organizam pentru publicul larg.

Evenimente tematice recurente

  • Fii Bine cu Tine (Fii Bine cu Tine in Cuplu, Fii bine cu Tine la Locul de Munca, Fii Bine cu Tine si Copilul tau). Durata: 3h

Printre primele evenimente organizate de institutul nostru, seria de evenimente Fii Bine cu Tine este sustinuta de specialistii ISTT in functie de cererea voastra, abordand diverse teme: Fii Bine cu Tine in Cuplu, Fii bine cu Tine la Locul de Munca, Fii Bine cu Tine si Copilul tau, Fii Bine cu Tine de acum. Fii Bine cu Tine inseamna workshop-uri interactive sustinute de psihologi si psihoterapeuti, urmate de sesiuni de intrebari si raspunsuri.

Una dintre cele mai cautate prelegeri organizate de ISTT, evenimentul abordeaza modul in care experientele de viata timpurii influenteaza dezvoltarea noastra fizica si psihica de mai tarziu. Dincolo de o ampla discutie despre traumele timpurii, evenimentul include si proiectia documentarului „IN UTERO”, care prezinta impactul pe care viata intrauterina il are asupra dezvoltarii noastre.  

Workshop-uri și ateliere

Eveniment de preventie si psihoeducatie dedicat fenomenului de bullying, care se adreseaza parintilor, cadrelor didactice, consilierilor, directorilor de scoli. Workshop-ul isi propune o privire indeaproape asupra fenomenului de bullying (ca formă a violenței şcolare) si a implicațiilor acestuia pe termen scurt și lung, precum și conturarea unor principii de intervenţie în vederea gestionării situațiilor de acest gen.

Eveniment dedicat fenomenului adaptarii/dez-adaptarii scolare, in contextul unei realitati care arata ca din ce in ce mai multi copii, parinti si profesori se confrunta cu refuzul scolar sau cu dificultati de adaptare ale copilului la acest mediu. Workshop-ul isi propune identificarea unor masuri de preventie si interventie, pentru reducerea acestui fenomen, precum si oferirea unei serii de raspunsuri la intrebarile ridicate in jurul refuzului sau abandonului scolar.  La eveniment pot participa parinti, cadre didactice si consilieri scolari.

Eveniment dedicat sanatatii mentale si emotionale a copilului si a adolescentului. Workshop-ul vizeaza problematica traumei psihice la copii si adolescenti, a modului in care aceasta apare, se traieste, se prelucreaza si se vindeca. Cursul isi propune sa dezvolte capacitatea de a recunoaste si de a intelege trauma psihica la copii, spre deosebire de cea la adult, de a identifica factorii si situatiile traumatizante sau cu potential traumatizant pentru copil si familie.

Eveniment destinat combaterii fenomenului de hartuire psihologica la serviciu. Acest workshop este o modalitate prin care ISTT poate aduce o mai buna intelegere a mobbingului si a consecintelor pe care acesta le poate avea in viata noastra de zi cu zi. Evenimentul se adreseaza psihologilor, specialistilor din domeniul resurselor umane, dar si publicului larg.

Workshop interactiv despre impactul pe care suferinta psihica il are asupra individului, precum si despre capacitatile umane de a face fata evenimentelor dificile din viata. In cadrul workshop-ului aveti oportunitatea de a va forma noi deprinderi profesionale necesare in lucrul cu clientii care au trecut prin momente traumatizante. Evenimentul se adreseaza psihologilor, psihoterapeutilor, consilierilor, medicilor, asistentilor sociali, psihopedagogilor, pedagogilor, profesorilor, teologilor, dar si publicului larg. Sunt binevenite si persoanele care doresc sa caute in interiorul lor alinarea propriilor durerilor sufletesti.

Workshop interactiv despre importanta relatiilor si despre abilitatile necesare pentru a stimula posibilitatile de manifestare si vindecare a tuturor tipurilor de relatii. Workshop-ul cuprinde aspecte teoretice (bazate pe studii de caz) si practice de baza ale relatiilor cu persoanele semnificative, din perspectiva psihotraumatologiei. La acest workshop pot participa: psihologi, psihoterapeuti, consilieri, medici, asistenti sociali, psihopedagogi, pedagogi, profesori, teologi, dar si publicul larg.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.