Pentru specialisti
 /   / Pentru specialisti

Pentru specialisti

Alege ce ti se potriveste din oferta de cursuri si workshopuri de formare profesionala marca ISTT! In oferta noastra vei gasi evenimente pe care le poti aduce in orasul tau, in scoala ta, in compania sau in institutia ta.

Evenimente tematice recurente

Printre primele evenimente organizate de institutul nostru, seria de evenimente Fii Bine cu Tine este sustinuta de specialistii ISTT in functie de cererea voastra, abordand diverse teme: Fii Bine cu Tine in Cuplu, Fii bine cu Tine la Locul de Munca, Fii Bine cu Tine si Copilul tau, Fii Bine cu Tine de acum. Fii Bine cu Tine inseamna workshop-uri interactive sustinute de psihologi si psihoterapeuti, urmate de sesiuni de intrebari si raspunsuri.

Una dintre cele mai cautate prelegeri organizate de ISTT, evenimentul abordeaza modul in care experientele de viata timpurii influenteaza dezvoltarea noastra fizica si psihica de mai tarziu. Dincolo de o ampla discutie despre traumele timpurii, evenimentul include si proiectia documentarului „IN UTERO”, care prezinta impactul pe care viata intrauterina il are asupra dezvoltarii noastre.  

Cursuri de formare

  • Program de formare de baza (complementara) in PSIHOTERAPIA INTEGRATIVA A TRAUMEI.

Programul de formare de baza (complementara) in specializareaPsihoterapia integrativa a traumeiorganizat de insititutul nostru cuprinde module insumand un total de 1000 de ore, dintre care 500 de ore de formare teoretica, 300 de ore de analiza personala si 200 de ore de supervizare. 

Structura programului: Formare teoretica (500 de ore, distribuite pe o perioada de doi ani, dintre care 200 ore sunt recunoscute pe baza licentei in psihologie, iar 300 ore sunt furnizate de Asociatia ISTT), Analiza si dezvoltare personala (300 de ore, distribuite pe o perioada de doi ani, asigurata de catre specialistii recomandati de Asociatia ISTT) si Supervizare ((200 ore, distribuite pe o perioada doi ani, dupa terminarea formarii si atestarea ca practicant sub supervizare). Durata totala a cursului este de patru ani.

Cursul este unul de formare in Psihotraumatologie si foloseste Metoda Propozitiei Intentiei. Aceasta metoda s-a dezvoltat pe baza metodei constelatiei, asa cum a fost ea conceputa de Bert Hellinger, insa Prof. Dr. Franz Ruppert a transformat-o intr-o interventie terapeutica foarte eficienta si profunda. Prin intermediul Metodei Intentiei avem acces la aspecte mai putin constiente ale psihicului nostru, putem vedea mai clar conflictele noastre interioare si interpersonale, le putem intelege si integra.

Curs de formare continua care se adreseaza persoanelor implicate in sustinerea pacientilor cu boli în faze terminale: rude si apropiati, psihologi, manageri, doctori, asistente medicale, asistenti sociali, preoti, voluntari. Cursul ofera atat o baza teoretica, facilitata de psihologii ISTT care au elaborat Curricula de consiliere psihologica si de specialistii de la Fundatia „Bucuria Ajutorului”, cat si o parte practica.

Workshop-uri si ateliere

Eveniment de preventie si psihoeducatie dedicat fenomenului de bullying, care se adreseaza parintilor, cadrelor didactice, consilierilor, directorilor de scoli. Workshop-ul isi propune o privire indeaproape asupra fenomenului de bullying (ca formă a violenței şcolare) si a implicațiilor acestuia pe termen scurt și lung, precum și conturarea unor principii de intervenţie în vederea gestionării situațiilor de acest gen.

Eveniment dedicat fenomenului adaptarii/dez-adaptarii scolare, in contextul unei realitati care arata ca din ce in ce mai multi copii, parinti si profesori se confrunta cu refuzul scolar sau cu dificultati de adaptare ale copilului la acest mediu. Workshop-ul isi propune identificarea unor masuri de preventie si interventie, pentru reducerea acestui fenomen, precum si oferirea unei serii de raspunsuri la intrebarile ridicate in jurul refuzului sau abandonului scolar.  La eveniment pot participa parinti, cadre didactice si consilieri scolari.

Curs de formare continua dedicat sanatatii mentale si emotionale a copilului si a adolescentului, care se adreseaza specialistilor sau persoanelor care lucreaza cu adolescenti ori copii sau celor care au in grija copii: psihologi, pedagogi, consilieri, profesori, medici, asistenti sociali, asistenti maternali, parinti. Workshop-ul vizeaza problematica traumei psihice la copii si adolescenti, a modului in care aceasta apare, se traieste, se prelucreaza si se vindeca. Cursul isi propune sa dezvolte capacitatea de a recunoaste si de a intelege trauma psihica la copii, spre deosebire de cea la adult, de a identifica factorii si situatiile traumatizante sau cu potential traumatizant pentru copil si familie.

Eveniment destinat combaterii fenomenului de hartuire psihologica la serviciu. Acest workshop este o modalitate prin care ISTT poate aduce o mai buna intelegere a mobbingului si a consecintelor pe care acesta le poate avea in viata noastra de zi cu zi. Evenimentul se adreseaza psihologilor cu drept de libera practica interesati de domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice si consilierii psihologice, de domeniul psihologiei muncii si organizationale, cat si specialistilor din domeniul resurselor umane.

Workshop interactiv despre impactul pe care suferinta psihica il are asupra individului, precum si despre capacitatile umane de a face fata evenimentelor dificile din viata. In cadrul workshop-ului aveti oportunitatea de a va forma noi deprinderi profesionale necesare in lucrul cu clientii care au trecut prin momente traumatizante. Evenimentul se adreseaza psihologilor, psihoterapeutilor, consilierilor, medicilor, asistentilor sociali, psihopedagogilor, pedagogilor, profesorilor, teologilor. Workshop-ul face parte din seria de evenimente dedicate profesionistilor si promovate de Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei – ISTT.

Workshop formativ interactiv despre importanta relatiilor semnificative si despre abilitatile necesare pentru a stimula posibilitatile de manifestare si vindecare a acestor relatii. Workshop-ul cuprinde aspecte teoretice (bazate pe studii de caz) si practice de baza ale relatiilor cu persoanele semnificative, din perspectiva psihotraumatologiei. La acest workshop pot participa: psihologi, psihoterapeuti, consilieri, medici, asistenti sociali, psihopedagogi, pedagogi, profesori, teologi.

Evenimente consacrate

Avand o traditie deja de 8 ani, evenimentul reuneste timp de trei zile prelegeri, prezentari si ateliere, sustinute de specialisti români, dar și internaționali, din domeniul psihotraumei. Evenimentul se desfasoara o data la doi ani, abordand teme diferite, si este dedicat specialistilor.


Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.